Objavljeno: 25/05/2015

Grad s osiguravateljima potpisao ugovore o subvencioniranju premija

U skladu s višegodišnjom tradicijom Grad će subvencionirati premije osiguranja usjeva s 25 posto

/slika/vijesti/2015/2015_05/2015_05_664_x_495/150525_ugovori_premije.jpg

U skladu s dobrom dosadašnjom tradicijom Grad Grubišno Polje će i ove godine subvencionirati premije osiguranja usjeva. Riječ je o subvencioniranju 25 posto premija, odnosno do 500 kuna po jednom poljoprivrednom gospodarstvu. Grad je zaključno s 21. svibnja raspisao javni poziv, na koji su se javile tri osiguravajuće kuće: Croatia osiguranje, Euroherc i Jadransko osiguranje. S njihovim je predstavnicima danas gradonačelnik Zlatko Mađeruh potpisao i ugovore o subvencioniranju premija.
-Riječ je o osiguranju svih poljoprivrednih kultura koje se uzgajaju na području našega grada, odnosno pšenica, ječam, zob, kukuruz, krumpir, soja, uljana repica, paprika, krastavci, višegodišnji nasadi i tritikal-pojasnio je gradski pročelnik za gospodarstvo Ivica Ahac. Pročelnik potvrđuje da je proteklih godina tu mogućnost koristilo oko 200 gradskih poljodjelaca, odnosno da je Grad Grubišno Polje za tu svrhu izdvajao između 45 i 50 tisuća kuna.
Gradonačelnik Mađeruh je izrazio želju i nadu da će i ovogodišnja suradnja s osiguravajućim kućama biti na obostrano zadovoljstvo kao i prethodne. (RGP)