Objavljeno: 15/12/2015

Grad sa SŠ Bartola Kašića potpisao sporazum o partnerstvu

Sporazumom je još više pojačana suradnja škole i Grada, koji puno ulaže u obrazovanje

/slika/vijesti/2015/2015_12/2015_12_664_x_495/151215_sporazum_ssbkasica.jpg

Obraćajući se sudionicima danas provedenog stručnog usavršavanja na temu Upravljanje EU projektima, EU potpore i Programa ruralnoga razvoja, provedenog u Srednjoj školi Bartola Kašića, gradonačelnik Zlatko Mađeruh je kazao da se do kvalitetnih ideja može doći informacijama kakve su se mogle čuti na današnjem stručnom usavršavanju, te da se novim izazovima može najjače odgovoriti znanjem.-Znam reći da je škola korak ispred i da mi kao lokalna uprava ne stignemo pratiti ono što radi škola, ali očekujem da će slijedeća godina označiti gospodarski iskorak-kazao je gradonačelnik, koji je potpisao s ravnateljem škole Jozom Matoševićem sporazum o partnerstvu. Time se još više pojačava suradnja škole i Grada, koji puno ulaže u obrazovanje.
Srednja škola Bartola Kašića, naime, u partnerstvu sa Srednjom školom Stjepana Sulimanca iz Pitomače i 'Stjepana Ivšića' iz Orahovice, te Spider gripom iz Pitomače i Općinom Pitomača, provodi novi projekt naziva 'Modernizacija školskih kurikuluma poljoprivrednih zanimanja u skladu s hrvatskim kvalifikacijskim okvirom 'Eko bilje'. Projektom se nastoji učenike i nastavnike škola uputiti u modernu poljoprivrednu proizvodnju s naglaskom na ekologiju, koja je europski trend, pa su stoga već obišli mnoge destinacije gdje su se mogli upoznati s modernom ekološkom proizvodnjom.-Do sada je dio učenika i nastavnika u okviru projekta putovao u Provansu u Francuskoj, na otok Krk, na otok Rab, boravili su u Međimurju, a pripremamo da tijekom veljače dio učenika i nastavnika otputuju u Nürnberg, potom u Veronu-kazao je ravnatelj Matošević.
Da će se suradnja i u budućnosti nastaviti potvrdio je i Josip Ivoš, ravnatelj Srednje škole Stjepana Sulimanca iz Pitomače, koja je i nositelj projekta.-Stekli smo i osobna poznanstva, ali prije svega jedan profesionalan odnos kroz koji unaprjeđujemo zajednički obje škole. Nastojimo unaprijediti kurikulume, nastavu te izvući kroz projekata i nešto vidljivoga i opipljivoga, odnosno materijalnu korist za obje škole. Bilo opremu ili usavršavanje nastavnika, te ćemo i dalje ići u tom smjeru-rekao je J. Ivoš.
U tom smislu su za potrebe Srednje škole Bartola Kašića nabavljena dva stropna projektora s platnima. (RGP)