Objavljeno: 19/04/2016

Gradonačelnik primio novu grubišnopoljsku javnu bilježnicu Natašu Kranjec

Javna bilježnica je s gradonačelnikom razgovarala o pronalasku adekvatnog uredskog prostora

/slika/vijesti/2016/2016_04/2016_04_664_x_495/160419_biljeznica.jpg

Grubišnopoljski gradonačelnik Zlatko Mađeruh danas je primio novu grubišnopoljsku javnu bilježnicu, Garešničanku Natašu Kranjec. Naime, krajem prošle godine završen je natječaj za imenovanjem javnog bilježnika u Grubišnom Polju, na koji su se javila tri kandidata. No, kako bivši ministar pravosuđa, navodi gradonačelnik, nije želio potpisati imenovanje, taj je zadatak ostao na novom ministru, koji je između troje kandidata javnom bilježnicom imenovao Natašu Kranjec.
Ona je danas boravila u Grubišnom Polju kako bi s gradonačelnikom razgovarala o pronalasku adekvatnoga prostora u vlasništvu Grada. Kako je na sjednici kolegija pojasnio gradonačelnik u opciji su uredski prostori u nekadašnjoj zgradi Ureda obrane, odnosno Općinskoga suda, ili u prizemlju poslovno-kulturne zgrade Otkos 10.
Nakon što pronađe uredski prostor, te položi javnobilježničku prisegu, bilježnica će početi s radom u Grubišnom Polju, što će olakšati muke stanovnicima grada, koji više za javnobilježničke usluge neće morati putovati u susjedne gradove.
Nataša Kranjec nije nepoznata Grubišnopoljcima. Naime, 2005. godine nekoliko je mjeseci radila kao tajnica Gradskoga vijeća Grubišnoga Polja, a na dužnost javne bilježnice dolazi s mjesta pročelnice u Gradu Garešnici.(RGP)