Objavljeno: 28/09/2015

Gradonačelnik Zlatko Mađeruh i direktor PSP-a K. Malec učenicima poželjeli uspješnu školsku godinu

Grad je donirao 13 000 kuna za opremanje knjižnice, a PSP namještaj za učionicu hrvatskoga jezika

/slika/vijesti/2015/2015_09/2015_09_664_x_495/150928_psp_donacija.jpg

Nakon što je prije početka školske godine bivša učionica likovnoga odgoja preuređena i opremljena novim namještajem koji je osigurala tvrtka Podzemno skladište plina, direktor te tvrtke Krešimir Malec krajem prošloga tjedna došao je i osobno pozdraviti učenike i poželjeti njima i njihovim nastavnicima uspješan rad. Kako je istaknula ravnateljica škole Snježana Šeliš, u nastojanjima da se školi vrati izgled kakav je nekada imala, kada je ponosno nosila naziv 'bijele labudice', donacije poput one PSP-a su izuzetno vrijedne.
-Naša orijentacija k obrazovanju, kulturu i športu nije bezrazložna. Svaka čast domoljublju, profesionalnosti i svemu ostalom, no uspješna i bogata Hrvatska će biti onda ako ćemo imati ovu generaciju obrazovanih i pametnih ljudi-kazao je Malec. Podsjetimo, tvrtka kojoj je Malec na čelu školi je darovala trideset stolaca, petnaest klupa, katedru za učitelja i pripadajući stolac.
Susretu je prisustvovao i grubišnopoljski gradonačelnik Zlatko Mađeruh. On je zajedno s Malecom, te ravnateljem Srednje škole Jozom Matoševićem posjetio i novouređenu knjižnicu koja je dobila novo ruho zahvaljujući upravo Gradu Grubišnom Polju, koji je s 13 000 kuna osiguralo police i konferenciji stol, što je bila točka na 'I' uređenja školske knjižnice, kojoj su do sada opremu darovali Privredna banka, virovitička tvrtka Armarium, dok je dio opreme škola kupila novcem prikupljenim Božićnim programom, odnosno prodajom papira i željeza. Goste iz Grada i PSP-a osim ravnateljice pozdravio je novopečeni predsjednik Vijeća učenika Luka Per, te im zajedno s malim gradonačelnikom Adamom Delićem uručio priznanja. Da su na vidiku nove donacije PSP-a nagovijestio je direktor Malec navevši da suradnja PSP-a i škole ovom donacijom ne prestaje.(RGP)