Objavljeno: 17/11/2015

Gradonačelnik Zlatko Mađeruh ugostio čelnike Zapovjedništva za potporu OS RH

General bojnik Drago Matanović najavio je skoro priključenje poligona Gakovo na lokalnu vodoopskrbnu mrežu, te 'Natjecanje za najspremnijeg vojnika OS RH'

/slika/vijesti/2015/2015_11/2015_10_664_x_495/151117_vojska_logistika.jpg

Suradnja Oružanih snaga Republike Hrvatske i Grada Grubišnoga Polja ovih će dana rezultirati priključenjem vojnog poligona 'Gakovo' na lokalnu vodoopskrbnu distributivnu mrežu, potvrdio je general bojnik Drago Matanović, zapovjednik Zapovjedništva za potporu OS RH, koji se u pratnji svojih suradnika danas sastao s gradonačelnikom Zlatkom Mađeruhom i njegovim zamjenikom Daliborom Jurinom.
Naime, proteklih nekoliko godina provođen je zajednički projekt Grada i Oružanih snaga, kojim bi se osim naselja Velike i Male Peratovice pitka voda dovela i do poligona Gakovo. Matanović je pritom naglasio da je najveći dio napora u smislu realizacije projekta, njegove dinamike i sadržaja obavila grubišnopoljska lokalna samouprava na čelu s gradonačelnikom Mađeruhom.
-Taj je poligon imao svoj vodovod, mrežu koja u ovoj situaciji, u kojoj smo vezani za određene standarde u Europske unije, nije na zadovoljavajućoj razini kvalitete, pa smo morali tražiti drugo rješenje. Ono je zasigurno priključenje na lokalni vodovod-istaknuo je general Matanović. Postojeći vodosustav i infrastruktura na poligonu ostat će kao pričuvni.
Čelnici Zapovjedništva za potporu OS RH danas su gradonačelniku došli i kao domaćini 'Natjecanja za najspremnijeg vojnika OS RH', koje će biti u svibnju slijedeće godine bit iodržano na poligonu Gakovo.-Ponudili smo određena konceptualna rješenja gradonačelniku. U okviru toga projekta sudjelovat će ne samo natjecatelji OS RH, već i pripadnici MUP-a, ali i ono što je važno za promociju Grada i OS-a te RH, sudjelovat će i oko 50 natjecatelja pripadnika članica i zapovjedništava unutar NATO-a-najavio je čelnik Zapovjedništva za potporu OS RH.
Natjecanje će na poligonu Gakovo biti održano od 10. do 12. svibnja 2016. godine. U okviru natjecanja bit će održan koncert Jazz orkestra Oružanih snaga i klape Sv. Juraj, te nekog od zvučnijih imena hrvatske estrade, ali i još brojni sadržaji, pa će uz taktičko-tehnički zbor i oružane sustave biti promoviran vojni poziv i časništvo kao profesija.(RGP)