Objavljeno: 10/03/2016

GRADSKO VIJEĆE
I službeno otvorena vrata procesu podjele Komunalca d.o.o.

Gradsko vijeće u ulozi Skupštine Komunalca donijelo dokumente potrebne za podjelu tvrtke na Komunalac d.o.o. i novo društvo Vodoopskrba Grubišno Polje d.o.o.

/slika/vijesti/2016/2016_03/2016_03_664_x_495/160310_gradsko_vijece.jpg

Donijevši desetak odluka vezanih uz podjelu tvrtke na dva trgovačka društva, Grubišnopoljsko Gradsko vijeće sinoć je u ulozi skupštine grubišnopoljskoga Komunalca tom procesu dalo i službenu otvorilo vrata.
Vijeće je između ostaloga donijelo plan podjele i financijska izvješća Komunalca, izvješća Nadzornoga odbora i revizora o podjeli, imenovalo je Nadzorni odbor nove tvrtke i smanjilo temeljni kapital Komunalca. Tim je odlukama  Komunalcu omogućena podjela na tu i tvrtku Vodoopskrba Grubišno Polje, koja će se sukladno zakonu o vodama baviti vodoopskrbom i odvodnjom na gradskom području.
Prema navodu Nevena Ćalea, predstavnika revizora, od 18 884 200 kuna temeljnoga kapitala Komunalca, 1 975 100 kuna prenijeto na novu tvrtku. Prema diobenoj bilanci ukupna vrijednost imovine je 22 305 914 kuna, a na Vodovod Grubišno Polje bit će prenijeto 15 907 939 kuna.-Ukupni kapital društva Komunalac prije podjele iznosio je 9 751 890 kuna a od toga 4 603 352 se izdvaja na novo društvo. Potvrdili smo da je podjela napravljena u skladu s člancima Zakona o trgovačkim društvima-kazao je N. Ćale.
Direktor Komunalca Ivan Vereš naveo je kako su u novo trgovačko društvo prebačena dva vodoinstalatera i dva pomoćna radnika, te da će dvije tvrtke usko surađivati, iako će nova tvrtka u odnosu na Komunalac biti u prihodovnoj prednosti. Vereš je kazao i to da se za sada cijene komunalija neće mijenjati, već će se u početku pratiti situacija kako bi se dobili pravi podaci o troškovima. Prvi računi iz nove tvrtke građani će dobiti polovicom godine za potrošnju u drugom kvartalu.

U drugom dijelu sjednice Gradsko je vijeće prihvatilo ponudu za provođenjem postupka certifikacije gradova i općina s povoljnim poslovnim okruženjem, odabralo je najpovoljniju ponudu za izvođenjem građevinskih radova II. faze izgradnje objekta za ispraćaj umrlih na mjesnom groblju u Ivanovu Selu, te donijelo pravilnik o financiranju programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge na području Grubišnoga Polja. Vijeće je uputilo i javni poziv za izbor članova Savjeta mladih Grada Grubišnoga Polja, te dalo suglasnost za osnivanje založnoga prava na nekretnini u vlasništvu Grada.