Objavljeno: 28/01/2016

Grubišnopoljski kraj ima dobru perspektivu za ostvarenje brojnih projekata

Održan nastavak edukacije na temu upravljanja projektnim ciklusom u organizaciji Podravske banke

/slika/vijesti/2016/2016_01/2016_01_664_x_495/160128_edukacija_podravska.jpg

Predstavnici Grada Grubišnoga Polja i proračunskih korisnika, susjednoga Daruvara, te Regionalne razvoje agencije danas su sudjelovali u edukaciji na temu upravljanja projektnim ciklusom. U organizaciji Podravske banke u maloj je vijećnici edukaciju održala predavačica Tatjana Tihomirović. Nastavak je to edukacije započete lani sredinom prosinca.
Danas su polaznici radili na konkretnim projektima vezanima za Grubišno Polje, odnosno Bjelovarsko-bilogorsku županiju, odnosno učili kako najbolje dobiti i iskoristiti novac iz Europskih fondova za projekte koje razvijaju.
T. Tihomirović smatra da su članovi lokalnih uprava vični pisanju projekata a projekti plodonosni ovisno o tomu kako se koja lokalna samouprava organizirala.-Mislim da lokalna samouprave sada imaju mogućnost da iskoriste dosta sredstava jer u idućem programskom razdoblju su osigurana sredstva i za poslovnu infrastrukturu i za projekte vezane uz zapošljavanje i za projekte razvoja civilnoga društva. Ovaj kraj ima dobru perspektivu, dobro su se posložili, prihvatili edukaciju i na dobrom su putu da ostvare projekte koji se ovdje razvijaju-kaže T. Tihomirović.
No, ipak napominje predavačica, potrebno je periodično usavršavanje. Naime, edukacija daje osnovne informacije i neke vještine koje se dalje moraju razrađivati sukladno pojedinom projektu, te osvijestiti pojedine segmente koji  kasnije mogu pomoći.-Dobro je da se prvi veći projekt radi uz dodatnu pomoć stručnjaka. Izazov je u tomu što različiti projekti imaju različita pravila. Stoga valja biti informiran, te pratiti, proučavati, raditi i već se svakako se prilagoditi specifičnom natječaju, bez obzira što je osnovna struktura ista za sve projekte-zaključuje predavačica.(RGP)