Objavljeno: 18/11/2015

I Grubišno Polje odalo počast žrtvi Vukovara, grada heroja

Lampaše su zapalili i ulicama postavili učenici grubišnopoljskih škola, njihovi nastavnici i predstavnici Grada Grubišnoga Polja

/slika/vijesti/2015/2015_11/2015_10_664_x_495/151118_svjetli_vukovar.jpg

Dan je sjećanja na žrtvu Vukovara. Kako bi odali počast gradu i ljudima umrlima i preživjelima u užasima koje su u Vukovaru priredili JNA-a i srbočetničke paravojne postrojobe, dio učenika, nastavnika i uprave Osnovne škole Ivana Nepomuka Jemeršića i Srednje škole Bartola Kašića, te djelatnici Grada predvođeni zamjenikom gradonačelnika Daliborom Jurinom, sinoć su zapalili stotinjak lampaša i postavili ih u središtu grada. Tim simboličnim činom i u našem je gradu obilježeno sjećanje na žrtvu Vukovara, sjećanje na 24. obljetnicu pada grada heroja, grada s posebnim pijetetom.
Budući da su među vršnjacima svoje škole najbolje riješili nedavno provedeni kviz UHDDR-a Bjelovarsko-bilogorske županije "Znajući prošlost u sigurniju budućnost", učenici 2.e, 2.c, i 2.b razreda Srednje škole Bartola Kašića danas su otputovali u Vukovar gdje će sudjelovati u koloni sjećanja. U Vukovaru će obići bolnicu, groblje na Ovčari i druge dijelove grada heroja koji podsjećaju da se pogrom Vukovara više nikada nigdje ne smije ponoviti.(RGP)