Objavljeno: 10/08/2015

KOMU SMETA !?
Vandali tijekom vikenda iz postolja izvalili kip Ivana Nepomuka Jemeršića !

Proteklih tjedana djelatnici škole nalaze izvrnute koševe za smeće i klupe, a posljednji vandalizam je prelio čašu strpljenja

/slika/vijesti/2015/2015_08/2015_08_664_x_495/150810_izvaljen_kip_jemersi.jpg

Proteklih nekoliko mjeseci izvještavamo o brojnim aktivnostima koje uprava Osnovne škole Ivana Nepomuka Jemeršića poduzima oko uređenja unutrašnjosti i okoliša škole, kako bi ona bila ponos ne samo učenika i djelatnika, već i cijelog grada. No, nažalost, taj trud vandali posljednjih nekoliko tjedana nastoje anulirati. Naime, ravnateljica škole Snježana Šeliš danas nam je otkrila da posljednjih tjedana dolaskom na posao zaposlenici škole nerijetko nalaze izvrnute klupe i koševe za smeće.
No, ono što ih je dočekalo danas prelilo je svaku čašu strpljenja i tolerancije. Naime, osim jednog koša vandali su se ovoga vikenda okomili i na kip postavljen u dvorištu škole.-Strašno sam se razočarala vidjevši danas iz metalnog i betonskog postolja izvaljen kip Ivana Nepomuka Jemeršića ! Odmah smo vandalizam prijavili policiji. Škola ima video nadzor unutrašnjosti i izvana, a postavit ćemo dodatne kamere. Ovakvo što je potpuno nedopustivo i krivci će biti kažnjeni-kaže odlučno ravnateljica.
Doista je teško zamisliti da u pojedincu ili njih više može čučati tolika doza bezobzirnosti da s postolja izvale stotinjak kilograma težak kip titulara škole, koji je ondje svečano postavljen prije nekoliko godina, nakon što su ga izradili umjetnici u okviru kiparsko-likovne kolonije u povodu Marinja.
-Mi se cijelo ljeto trudimo i u gradu nailazimo na pomoć brojnih tvrtki i Grada Grubišnoga Polja, kako bismo radove uspješno dovršili. Sve nas to veseli jer su ljudi u gradu oduševljeni svime što se poduzima, jer to nije samo za školu već za sve stanovnike grada. Stoga posebno ljuti činjenica što posljednjih tjedana nailazimo na različite oblike vandalizma oko škole-kaže S. Šeliš.(RGP)