Objavljeno: 05/02/2016

LiDraNo čuva vrednote hrvatskoga jezika

Ove godine na školskom susretu učenici su pripremili 30 dramsko-scenskih, literarnih i novinarskih ostvarenja

/slika/vijesti/2016/2016_02/2016_02_664_x_495/160205_lidrano_osnovna.jpg

Jučer je u Osnovnoj školi Ivana Nepomuka Jemeršića održana ovogodišnja školska smotra literarnog, dramskog i novinarskog stvaralaštva učenika - LiDraNo. Svoja ostvarenja prijavilo je 30 učenika, među kojima je povjerenstvo za međuopćinski susret već odabralo tri literarna i dva novinarska ostvarenja.
Učenici koji su pripremili dramsko-scenska ostvarenja jučer su ih i predstavili pred povjerenstvom. Voditeljica natjecanja profesorica Ana Delić kaže kako je osjetan porast kvalitete dječjih uradaka, te da se unatoč sve češćim prigovaranjima struke da društvene mreže iskrivljuju hrvatski jezik, to, na sreću, na LiDraNu ne osjeti jer ponajprije nastavnici vode računa o govornim vrednotama hrvatskoga jezika.
Na jučerašnjem susretu među 11 dramsko scenskih ostvarenja bilo sedam skupnih, odnosno igrokaza, dva djela iz područja poezije i dva monologa. Povjerenstvo školskoga LiDraNa budno je pratilo sve izvedbe učenika, te najbolje predložilo za Međuopćinski susret, koji je najavljen za 12. veljače u susjednom Velikom Grđevcu. Ondje će se prema mišljenju povjerenstva u pojedinačnoj konkurenciji predstaviti učenica 4.b razreda Antonija Sedlaček, te učenica 8. razreda Adriana Šulentić. U kategoriji skupnih scenskih nastupa predložena su četiri. Igrokaz učenika područne škole Ivanova Sela, tri igrokaza dramske družine.(RGP)