Objavljeno: 27/08/2015

LOŠ KUĆNI ODGOJ
Pojedinci svoje pse u šetnju izvode na dječje igralište !

Ravnateljica vrtića:'Molim građane da ne dolaze s psima na dječje igralište jer dovode u opasnost djecu raznoraznim zarazama i onečišćenjem'

/slika/vijesti/2015/2015_08/2015_08_664_x_495/150825_vrtic_psi.jpg

Poznato je da grubišnopoljski vlasnici svoje četveronožne ljubimce izvode gradskim ulicama i zelenim površinama i u gradski park, među kojima tek rijetki u skladu s bontonom i pravilima opće kulture pokupe izmet za svojim psom i bace ih u smeće. No, neki su otišli i korak dalje kojim i prešli granicu i bontona, dobroga ukusa, ali i zdrave pameti. Naime, u Dječjem vrtiću Tratinčici doznajemo kako pojedini vlasnici pasa svoje ljubimce odvode u vrtićko dvorište.-Nažalost, imali smo i dojavu roditelja koji je zvao policiju, a i pronašli smo tragove koji upućuju na to da vlasnici pse dovode u naše dvorište-navodi Biljana Karakaš, ravnateljica vrtića.
Saznanje je šokiralo ne samo nju već i ostale djelatnike vrtića, koji jako dobro znaju koliko takva praksa može biti opasna za djecu koja u vrtićkom dvorištu provode vrijeme igrajući se.
-Ovim putem molim građane da ne dolaze s psima na dječje igralište. Ondje borave djeca koja su u opasnosti zbog raznoraznih zaraza i onečišćenja. Neka pronađu druge prostore za šetnju i izvođenje svojih ljubimaca-poručuje ravnateljica, ističući da je suvišno i komentirati takve poteze pojedinih vlasnika pasa jer bi svi trebali znati da takve aktivnosti nisu u redu.
Praksa pokazuje da ovakvi uljudni apeli poput ravnateljičina ne dopiru do svijesti svakoga. Kakav recept vrtić posjeduje u tom slučaju ?-Mi ne zaključavamo igralište jer je tako izvan radnoga vremena vrtića i u poslijepodnevnim satima otvoreno na korištenje svim građanima, što mislim da je u redu. No, ako bi se ovakve stvari nastavile događati morat ćemo zaključavati dvorište-kaže ravnateljica.
Iako je postavljanje video nadzora trošak, u vrtiću razmišljaju i o tom vidu zaštite, a bude li potrebe i ubuduće će zvati policiju.
Iz Grada Grada Grubišnoga Polja poručuju da će u problematiku biti uključen i komunalni redar.(RGP)