Objavljeno: 08/02/2016

Male i velike maškare okupirale grad

U petak je u domu u Velikim Zdencima održan veliki maskenbal, a male maškare su u subotu predstavljene na Trgu bana Josipa Jelačića

/slika/vijesti/2016/2016_02/2016_02_664_x_495/160208_maskare.jpg

I Grubišno Polje je protekloga vikenda bilo u znaku maškara. U petak uvečer u organizaciji Grada Grubišnoga Polja, Turističke zajednica i Centar za kulturu i informiranje dr. Franjo Tuđman održan je maskenbal za odrasle, koji je okupio devedesetak maskiranih i još dobar broj posjetitelja koji su osim u maskama uživali u zabavi koju je predvodio sastav Fontana.
Subota je već tradicionalno bila rezervirana za male maškare. U 14 sati ispred Centra za kulturu i informiranje dr. Franjo Tuđman okupile su se brojne skupne i pojedinačne maske, te su se nakon defilea gradskim ulicama zaustavile na gradskom Trgu bana Josipa Jelačića, gdje su se predstavile građanima, ali i povjerenstvu koje je ocjenjivalo maske i dodjeljivalo nagrade najboljima od 100 do 300 kuna. Maskenbal je organizirala i Češka beseda Treglave u čijoj je organizaciji maškarana povorka u subotu prodefilirala tim gradskim naseljem.(RGP)