Objavljeno: 09/12/2015

Mali glumci dokazali da božićni pokloni ne moraju biti opipljivi samo prstima već i dušom

Mlađe dramske družine CIK-a dr. Franjo Tuđman vrtićarcima i učenicima nižih razreda poklonili tri predstave

/slika/vijesti/2015/2015_12/2015_12_664_x_495/151209_predstave_poklon2.jpg

Predblagdansko vrijeme je obično i vrijeme poklanjanja. Mnogi se muče u domišljanju čime obradovati svoje najbliže: obitelj, svojtu, rodbinu ili prijatelje....kakav poklon darovati. A nerijetko smetnu s uma da pokloni ne moraju biti fizički opipljivi, već to može biti i dobro djelo, lijepa riječ, pa čak i predstava.
Na tu su ideju došli u Centru za kulturu i informiranje dr. Franjo Tuđman. Tako su djeci Dječjega vrtića Tratinčice i nižih razreda osnove škole Ivana Nepomuka Jemeršića u povodu nadolazećih božićnih blagdana poklonili predstave umotane u naziv “Djeca djeci”. Naime, jučer su “Tri praščića” i “Pepeljugu” u režiji Ane Delić izveli članovi mlađe dramske družine Krijesnice, dok su njihove starije kolege u režiji Ivana Novaka izveli predstavu 'Zeko traži mamu'.
Predstave mlađe dramske družine izvedene su prvi puta u okviru Noći kazališta, pa je ovo ujedno bila prilika da ih mladi kazalištarci predstave vrtićarcima i učenicima nižih razreda osnovne škole.
Sličan Božićni poklon CIK priprema i s drugim sekcijama, pa će tako tradicionalni Božićni program CIK-a biti održan u petak 18. prosinca. (RGP: foto: CIK)