Objavljeno: 20/03/2015

Matko Janošić - županijski je pobjednik u znanju iz biologije !

Matka je za natjecanje pripremala nastavnica mr. Zdenka Blažek, kao i Davida Palijana koji je osvojio 4. mjesto u kategoriji osmih razreda

/slika/vijesti/2015/2015_03/2015_03_664_x_495/150320_matkodavid.jpg

Osnovna škola Ivana Nepomuka Jemeršića dobila je županijskog prvaka u znanju ! Naime, na županijskom natjecanju iz biologije prvo mjesto osvojio je Matko Janošić, učenik 7.b razreda te škole. Time je pod mentorstvom nastavnice biologije mr. Zdenke Blažek ove godine ostvario najbolji uspjeh među učenicima grubišnopoljske osnovne škole. Podsjetimo, njegove školske kolegice Sara Jakopec, Tena Alivojvodić i Vesna Obradović Kuridža su na natjecanjima znanja iz engleskoga jezika, fizike i likovnoga odgoja na županijskoj razini osvojile 2. mjesta. Valja reći i to da je Matko nastupio na školskim natjecanjima iz znanja matematike, hrvatskog jezika i biologije, te na svima osvojio prvo mjesto. Na županijskom natjecanju iz znanja biologije u kategoriji osmih razreda 4. mjesto osvojio je i David Palijan, učenik 8.b razreda. Nastavnica Z. Blažek kazala je da je jako sretna uspjehom Matka i Davida.
Time su završena ovogodišnja natjecanja u znanju osnovaca. U školi su zadovoljni pokazanim znanjem i uspjehom svojih učenika.-Ove školske godine imali smo veliki broj učenika na školskim natjecanjima nego proteklih godina. I rezultati su ove godine u odnosu na prošle znatno bolji. Osim prvoga imamo druga i četvrta mjesta-rekla je Rajka Dražić Lužanić, školska pedagoginja. Valja ponoviti i to da je školski list 'Labudići' predložen je za državni susret LiDraNo.(RGP)