Objavljeno: 30/03/2015

Mažoretkinje osvojile 2. i 4. mjesto na Regionalnom prvenstvu

Mažoretkinje su se izborile za nastup na Državnom prvenstvu, koje se od 22. do 25. svibnja održava u Zadru

/slika/vijesti/2015/2015_03/2015_03_664_x_495/150330_mazoretkinje.jpg

Grubišnopoljske mažoretkinje odlično su se predstavile na Regionalnom natjecanju Hrvatskog mažoret saveza za Istočnu Hrvatsku, održanom jučer u Vinkovcima. Nastupilo je 40 grubišnopoljskih djevojčica podijeljenih u kategoriju kadetkinja i juniorki.-Kadetkinje su osvojile 4., a juniorke drugo mjesto, na što smo izrazito ponosni. Djevojčice su se trudile i bile su odlične !-kazala je Andrejana Bernat, animatorica u kulturi Centra za kulturu i informiranje dr. Franjo Tuđman.
Zaključak je i više negoli opravdan jer su djevojčine nastupile u konkurenciji šest ekipa Istočne Hrvatske.-Bili su sastavi Iloka, Nuštra, Vukovara, Vinkovaca, Virovitice i naše Grubišnopoljke-pojasnila je A. Bernat. Tim su se plasmanom i jedna i druga kategorija grubišnopoljskih mažoretkinja izborile za nastup na državnom natjecanju koje će biti održano od 22. do 25. svibnja u Zadru.
Na regionalnom natjecanju nisu nastupile u pojedinačnim kategorijama, jer među šest ekipa nije bilo dovoljno prijavljenih kandidatkinja, pa će se samostalnim i nastupima u parovima predstaviti na državnom natjecanju u Zadru.(RGP; foto: A. Bernat)