Objavljeno: 24/06/2015

Među 15 projekata iz cijele Hrvatske čak dva grubišnopoljska

Po 13 000 kuna odobreno je projektima OŠ Ivana Nepomuka Jemeršića i Udruzi Iglica

/slika/vijesti/2015/2015_05/2015_05_664_x_495/150521_skola_vz_radna.jpg

Na natječaju zaklade Zamah pod nazivom 'Naš doprinos zajednici', zeleno svjetlo dobilo je tek 15 projekata s područja cijele Hrvatske s najvećim iznosom od 13 000 kuna. Među tih 15 projekata, koje Zaklada odobrava jednom godišnje za sve dijelove Hrvatske osim morskih područja, našla  su se dva s područja našega grada. Jedan Osnovne škole Ivana Nepomuka Jemeršića, a drugi udruge Iglica.-Odlučili smo prijaviti uređenje okoliša škole u Velikim Zdencima. Naime, naša je škola već odradila nekoliko radnih akcija u koje smo uključili i učenike, roditelje i lokalnu zajednicu. U Velikim Zdencima smo već nešto napravili, a da bismo mogli još i više prijavili smo se na ovaj natječaj, te smo zaista zahvalni jer smo dobili zeleno svjetlo-pojasnila je Snježana Šeliš, ravnateljica škole.
Na taj će način do kraja biti obnovljen okoliš područne škole, klupe, postavljeni metalni koševi za smeće, mreže na rukometno igralište, a škola je prijavila i potrebu za kosilicom, škarama za živicu i svim ostalim alatima i materijalom potrebnim za uređenje okoliša te područne škole.
Udruga Iglica je, pak, na natječaj kandidirala projekt kojim želi osvijestiti javnost da vuna nije otpad i zagađivač okoliša već korisna sirovima.-Kupili bi manji priručni stroj za češljanje vune kako bi sami iščešljali vunu i od nje izrađivali odjevne predmete. Projekt bi trajao od rujna do studenog. Imali bi radionice s osnovnom školom i gradskom knjižnicom, s kojom dosta surađujemo-pojasnila je Nevenka Bergovac, predsjednica udruge.
Svoj trud predstavili bi na Jesenskom sajmu u Gudovcu, te na Sajmu sira u Grubišnom Polju, gdje bi bila održana i modna revija od odjevnih predmeta nastalih projektom.(RGP; foto: OŠ I.N. Jemeršića)