Objavljeno: 12/02/2015

Mihaela Kramarić srednjoškolska je nada za državni LiDraNo

Njezina pjesma "Najdraži moj" jedna je od tri iz Bjelovarsko-bilogorske županije predloženih za državni susret.

/slika/vijesti/2015/2015_02/2015_01_664_x_495/150212_vrbicky_mihaela.jpg

Grubišnopoljske škole uspješne su na ovogodišnjem susretu LiDraNo. Naime, nakon brojnih kandidata na školskoj, međuopćinskoj i nekolicine njih na županijskoj razini, za državni susret literarnog, dramskog i novinarskog stvaralaštva učenika predložen je list Osnovne škole Ivana Nepomuka Jemeršića, a prije nekoliko dana na županijskom susretu u Bjelovaru svojeg izglednog predstavnika za državni susret dobila je i Srednja škola Bartola Kašića.
Povjerenstvo natjecanja je za državni susret predložilo uradak Mihaele Kramarić, učenice 4. razreda opće gimnazije, koji je učenica napisala i izvela pod mentorstvom profesorice Kristine Vrbicki.-Riječ je o pjesmi u prozi naziva „Najdraži moj“. To je ljubavna pjesma u kojoj autorica pati za svojom ljubavi iz prošlosti. Tekst je dosta neobičan, poprilično moderan i mislim da je to i bio recept za ovaj uspjeh-kazala je profesorica Vrbicki.
Pjesmu Mihaele Kramarić povjerenstvo županijskoga susreta predložilo je za državni susret kao jedan od tri najbolja literarna uratka među 15 koliko ih je na županijskom susretu izvedeno. U slijedećim se danima očekuje i informacija hoće li Mihaela biti i pozvana na državni susret koji se održava u Šibeniku od 23. do 27. ožujka.(RGP)