Objavljeno: 24/01/2016

Miro Totgergeli postao saborski zastupnik !

Predsjedništvo HDZ-a donijelo je odluku da Mira Kovača, koji je postao ministar vanjskih poslova, zamijeni Miro Totgergeli

/slika/vijesti/2015/2015_10/2015_10_664_x_495/151020_totgergeli.jpg

Nakon parlamentarnih izbora većina Grubišnopoljaca ostala je razočarana činjenicom da Miro Totgergeli, 44-godišnji Grubišnopoljac i kandidat Domoljubne koalicije nije ušao u Hrvatski sabor, iako je većina građana našega grada upravo njemu dala svoj glas. No, Totgergeli je, nakon što je Hrvatski sabor na sjednici u petak potvrdio novu vladu RH, položio prisegu i ušao u Sabor. Jedan od prvih intervjua dao je za Radio Grubišno Polje.

RGP: Kako se dogodilo da ipak uđete u sabor ?

TOTGERGELI: Domoljubna koalicija je imala zajedničku listu s koalicijskim partnerima, koja je pobijedila na području naše Bjelovarsko-bilogorske županije i samim tim na ovim smo izborima pokazali da smo najjača politička snaga na ovim prostorima. Svi smo u ŽO HDZ-a smatrali da ipak HDZ kao najjača stranka te koalicije zaslužuje svog predstavnika u Saboru. Sada se to promijenilo i imamo svog predstavnika, a Domoljubna koalicija s područja Bjelovarsko-bilogorske županije u konačnici dva saborska zastupnika. Naime, predsjedništvo HDZ-a donijelo je odluku da gospodina Mira Kovača, koji je postao ministar vanjskih poslova zamijenim ja i od sada ću ja raditi kao saborski zastupnik s našeg područja.

RGP: Nameće se pitanje što ste si postavili kao najvažnije zadatke?

TOTGERGELI: Sve ono što smo mi iz Hrvatske demokratske zajednice zajedno s ostalim koalicijskim partnerima i govorili. Naš zadatak je da projekte koji se Bjelovarsko-bilogorskoj županiji već dugi niz godina obećavaju, konačno i završimo. Tu je na prvom mjestu brza cesta prema Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Jer vidimo da je u svim područjima kamo je došla brza cesta ili autocesta gospodarstvo krenulo naprijed.

RGP: Činjenica je da ste prvi saborski zastupnik Grubišnopoljac nakon gotovo 20 godina. Sada su - bez obzira na to što ste u stvari predstavnik žitelja 2. izborne jedinice - osobito grubišnopoljske oči uprte u vas, pa se očekuje da će brojni projekti s ovoga područja imati otvorenija vrata na državnoj razini.

TOTGERGELI: Svaki projekt koji dođe i u Grubišno Polje i u sve ostale gradove i općine u našoj županiji, ujedno je dobrobit za cijelu županiju. Moj je rad i do sada bio usmjeren na područje cijele županije. Ja sam Grubišnopoljac, rođen sam u Garešnici. Osnovnu i srednju školu završio sam u Grubišnom Polju, radio sam gotovo cijeli radni vijek u Bjelovaru. Dakle, moj je cijeli rad usmjeren prema Bjelovarsko-bilogorskoj županiji i sada ću kao saborski zastupnik prije svega raditi za područje županije. Ali, isto tako sam zastupnik i cijele druge izborne jedinice.

Novopečenom grubišnopoljskom saborskom zastupniku M. Totgergeliju, koji ponovno u srijedu sjeda u saborske klupe, želimo sreću i uspjeh u radu ! (RGP)