Objavljeno: 03/07/2015

Mišljenje svih važno je kako bi se grad razvijao u ispravnom smjeru

Održani tematski paneli za sve društvene skupine i najširu javnost kako bi i oni dali svoje mišljenje i prijedloge o izradi Strategije razvoja grada 2015.-2020.

/slika/vijesti/2015/2015_07/2015_07_664_x_495/150703_panel_strategija.jpg

Prije mjesec dana započeta je izrada Stategije gospodarskoga razvitka od 2015. – 2018. godine za koju Grad Grubišno Polje angažirao tvrtku Plavi partner. U prvim koracima provedena je podrobna analiza stanja, kao tehnički najzahtjevniji dio strategije, jer se analiziraju svi aspekti društvenog i gospodarskoga života na području grada.
Danas su organizirani tematski paneli s namjerom da na jednom mjestu sve društvene skupine i najšira javnost dadu svoj doprinos u njezinoj izradi, te kako bi se pojasnila važnost same Strategije za poduzetnike, obrtnike, poljoprivrednike, udruge i građane.
-Od njih smo iz prve ruke željeli dobiti informacije o problemima, stanju društvenog i gospodarskoga života na području grada, o tomu što oni vide kao ograničenja ili potencijale u razvoju grada. To bi se potom pretočilo u strategiju grada koja bi trebala biti osnova i usmjerenje za budući razvoj ovoga prostora-kazao je Željko Tufekčić, direktor tvrtke Plavi partner.
Strategija će osim određivanja smjera u kojem će se kretati razvoj grada biti i osnova za povlačenje bespovratnih sredstava iz EU fondova za projekte koje će nominirati javne ustanove, ali i privatni sektor. Tufekčić je naglasio da Strategija treba iskazati sve potrebe svih kojih ovdje žive i rade, te da je od presudne važnosti uključiti sve društvene skupine u nju kako bi bila životna, da odražava potrebu građana, gospodarstva i svih koji ovdje žive, a ne 'ex cathedra' odnosno napisana iz ureda temeljem papira i informacija s Interneta.
Tufekčić je govorio i o roku njezine izrade, navodeći da bi trebala biti gotova do sredine rujna, da ju krajem toga mjeseca prihvati Gradsko vijeće kako Grad bio spreman za nominiranje projekata za mjeru 7.4 Programa ruralnoga razvoja, koja se očekuje tijekom listopada. Paneli su u Gradskoj vijećnici održani u 9,30 sati za predstavnike malog i srednjeg poduzetništva i OPG-a s područja grada, te u 12 sati za predstavnike Ustanova i Udruga i posjeta je bila zadovoljavajuća. Sudionike panela pozdravio je i grubišnopoljski gradonačelnik Zlatko Mađeruh.(RGP. foto: Mirjana Starčević)

Nacrt Strateškog razvojnog programa Grada Grubišnoga Polja 2015. - 2020.