Objavljeno: 15/04/2016

Najave sportskih susreta tijekom vikenda

Na terene izlaze svi gradski sportaši osim polaznika Škole nogometa uzrasta 10, 12 i 14 godina, koji su ovoga vikenda slobodni

/slika/vijesti/2015/2015_04/2015_04_664_x_495/150413_nk_zdenka.jpg

Novi su sportski susreti pred grubišnopoljskim klubovima.
Nogometaši Zdenke '91 odlaze na debi s predavačkim Dinamom, koji se s 40 bodova nalazi na čelu ljestvice Međužupanijske nogometne lige Bjelovar-Koprivnica-Virovitica. U klubu smatraju kako je ekipa Dinama objektivno među tri najbolje u ligi. Riječ je o uvijek teškom gostovanju, no u Zdenki '91 se nadaju novim bodovima koji bi ih približili borbi za sami vrh. Kako ističe tajnik kluba Davor Šokec, Velikozdenčanima u prilog ide i činjenica da na gostovanje ne idu u ulozi favorita, a domaćin će morati napasti pa tu Zdenka vidi svoju priliku. Naravno, Zdenku od Dinama dijeli čak pet bodova, no ipak je još kola u okviru proljetnoga dijela prvenstva u kojima Zdenka može profitirati. Susret u Predavcu je u nedjelju u 16,30.
Klupski juniori, pak, putuju u Sirač, gdje će sutra u 16,30 pokušati doći do bodova u srazu s tamošnjim NK Kamenom.
Nogometaši Bilogore '91 u nedjelju u proljetnom nastavku igraju prvi susret na domaćem terenu. U goste im stižu prvotimci Mlinara iz Sređana, a utakmica počinje u 16,30.
Nakon čak četiri slobodna vikenda, rukometaši Ilove igraju novo, 20. kolo 3. Hrvatske rukometne lige sjever. Odlaze u Ludbreg u goste kod RK Concordie, koja se s tri boda manje nalazi dva mjesta ispod Ilove, ali i s utakmicom manje. Utakmica je sutra u 19 sati.
Polaznici Škole nogometa uzrasta 10, 12 i 14 koji se natječu u takozvanoj Supeligi ovoga su vikenda slobodni, dok će oni uzrasta osam godina otputovati u goste kod Lipika 1925. Susret je na rasporedu sutra u 10 sati.
Boćari Otkosa 10 igraju 10. kolo 2. Zagrebačke boćarske lige. U nedjelju odlaze u Križevce gdje će u 10 sati balotati protiv tamošnjega Bulin-Pana.
I šahisti Bilogore '91 narednog će vikenda biti aktivni. Kako je to već uobičajeno, svi klubovi 2. Hrvatske šahovske lige centar okupit će se na jednom mjestu i odigrati dva, 5. i 6. kolo lige. Domaćin dva nova kola bit će upravo grubišnopoljski šahisti, ali i garešničkom hotelu Gariću. U prvom susretu u 10 sati protivnik im je ŠK Bjelovar, a u drugom, koje se igra u 16 sati naći će se nasuprot šahista Stridona iz Štrigove. (RGP)