Objavljeno: 21/04/2015

Najvažniji korak je povratak 'dnevnog boravka' za umirovljenike

Umirovljenici zadovoljno analizirali rad u prošloj godini na godišnjoj skupštini održanoj protekloga vikenda

/slika/vijesti/2015/2015_04/2015_04_664_x_495/150421_umirovljenici_skupst.jpg

Matica umirovljenika Grubišnoga Polja jedna je od rijetkih koja se može pohvaliti stalnim rastom broja članova. Naime, zadovoljno analizirajući rad u prošloj godini na godišnjoj skupštini održanoj protekloga vikenda, predsjednica Dragica Vodvarka pohvalila se s tridesetak novih članova, s novim odorama za članove zbora i brojnim drugim aktivnostima.
Ovako povećan rad zahtjeva i informatizaciju, pa je Matica za svoje potrebe prošle godine kupila računalo. Najvažnija novost je povratak Dnevnog boravka, navodi D. Vodvarka, projekta koji Matica ostvaruje u suradnji s Gradskim društvom Crvenoga križa i Gradom Grubišnim Poljem. Osim svakodnevnog druženja te korisnih radionica, stanovnici treće dobi rado nastupaju, putuju, odlaze na izlete, ali se rado odazivaju i na sportska natjecanja.
Osim putovanja, planova za ovu godinu je puno, od uređenja prostora, kupnje novog televizora, apliciranja projekta prema Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, pa sve do umrežavanje palijativne skrbi. Matica umirovljenika je usvojila i izmjene statuta.(RGP)