Objavljeno: 15/05/2015

Neven Hrustić po drugi puta gostovao u Grubišnom Polju

Iako brojnost publike ukazuje da interes Grubišnopoljaca za njegovo muziciranje nije bio pretjeran, Hrustić je kao i svaki pravi profesionalac koncert odradio odlično.

/slika/vijesti/2015/2015_05/2015_05_664_x_495/150515_hrustic.jpg

Sinoć je u po drugi puta u Centru za kulturu i informiranje dr. Franjo Tuđman gostovao gitarist Neven Hrustić. Riječ je o gitaristu koji je studirao na Muzičkoj akademiji u Zagrebu kod profesora Istvána Römera i na Universität für Musik und darstellende Kunst u Grazu kod profesora Martina Myslivečeka.
Kao solist, ali i član brojnih ansambala nastupao je po cijeloj Hrvatskoj, uključujući nastupe na najznačajnijim festivalima od Dubrovačkih ljetnih igara, do Glazbenih večeri u sv. Donatu, te u SAD-u, Engleskoj, Austriji i Sloveniji.
Posebno mjesto u njegovom radu zauzimaju kompozicije hrvatskih autora, od prvih tiskanih materijala u hrvatskoj glazbi pa sve do djela modernih kompozitora, koje je izvodio i na sinoćnjem koncertu. Iako brojnos publike ukazuje da interes Grubišnopoljaca za njegovo muziciranje nije bio pretjeran, Hrustić je kao i svaki pravi profesionalac koncert odradio odlično.(RGP; foto: Andrejana Bernat)