Objavljeno: 23/11/2015

Noć kazališta pobudila veliki interes Grubišnopoljaca

Grubišnopoljski kazalištarci izveli su šest predstava koje su naišle na pozitivan odjek gledališta

/slika/vijesti/2015/2015_11/2015_10_664_x_495/151123_noc_kazalista2.jpg

Centar za kulturu i informiranje dr. Franjo Tuđman protekloga vikenda je bio domaćin još jedne “Noći kazališta”, manifestacije koja se održala u cijeloj Hrvatskoj, te još nekoliko zemalja u svijetu.
Ove godine posjetitelji, koji su ispunili kinodvoranu, uživali su u šest kazališnih predstava. Mlađa kazališna skupina Krijesnice po redateljskom palicom Ane Delić premijerno je izvela predstave 'Tri praščića' i 'Pepeljuga'. Nika Andričević je izvela Monolog.
Pod ravnanjem redatelja Ivana Novaka starija dramska skupina Centra za kulturu i informiranje dr. Franjo Tuđman izvela je predstavu Zeko traži mamu, a dramska skupina Srednje škola Bartola Kašića predstavu 'Mobitel'.
Predstavu Samostan pod ravnanjem Ane Marije Štruml Tuček izveli su članovi dramske družine Cobydup Češke besede Ivanova Sela.
S obzirom na to da je prodano 195 ulaznica može se reći da je i ovogodišnja Noć kazališta pobudila veliki interes Grubišnopoljaca koji su poželjeli pogledati što na gradskim daskama koje život znače rade njihovi mali i nešto veći sugrađani.(RGP; foto: CIK)