Objavljeno: 24/04/2015

'Noć knjige' i u Gradskoj knjižnici 'Mato Lovrak'

Predstavilo se troje autora: Čazmanac Predrag Babić, Stella Zavišić iz Ivanske i Velikozdenčanka Lucija Ivanković

/slika/vijesti/2015/2015_04/2015_04_664_x_495/150424_noc_knjige.jpg

Sinoć se, drugu godinu za redom, Gradska knjižnica Mate Lovraka uključila u nacionalni projekt 'Noć knjige', u kojemu je ove godine sudjelovalo više od 400 knjižara, knjižnica, dječjih vrtića, škola i fakulteta diljem Hrvatske. Noć knjige je manifestacija kojom se obilježava jučerašnji Svjetski dan knjige i autorskih prava, te se afirmira ljubav prema knjizi i čitanju. U grubišnopoljskoj knjižnici obilježen je predstavljanjem troje autora. Čazmanac Predrag Babić predstavio je svoje knjige poezije, srednjoškolka Stella Zavišić iz Ivanske je predstavila roman Iskra, dok je Velikozdenčanka Lucija Ivanković, učenica 4. razreda daruvarske Ekonomske i turističke škole predstavila svoj roman 'Vjetrovi ljubavi', objavljen u nakladi izdavačke kuće UG Hrast iz Gunje.
Riječ je o ljubavnom romanu, uz koji se, kako sama autorica kaže, ne želeći otkrivati puno detalja, lije puno suza. No, otkrila kako je već u srednjoškolskoj dobi napisala roman.-Do toga je došlo spontano. Dio onoga što pročitam ili pogledam ostane u glavi i to moram prenijeti na papir. Otkada sam naučila čitati čitam, i zaista se vidim kao spisateljica-kazala je Lucija. Stella Zavišić je još mlađa i već je napisala roman u kojemu su glavni likovi vampiri.-U to sam vrijeme puno čitala i gledala serije i filmove o toj tematici. A ideja je došla sama od sebe. Uvod se sam pojavio u glavi i imala sam potrebe staviti ga na papir i nakon toga sam imala potrebu pisati dalje, pa mi je i samoj bilo zanimljivo što će se dogoditi-navodi Stella.
Noć knjige i predstavljanje troje autora posjetilo je desetak Grubišnopoljski i pokoji Grubišnopoljac, koji su vrijeme proveli u ugodnom razgovoru s autorima. Sve je to u skladu s interesom za knjigu uopće, potvrđuje ravnateljica knjižnice Ivana Ledić.-Uvijek može bolje. No, budući da smo navikli da je čitatelja sve manje i manje, a posjećenost knjižnice kod takvih aktivnosti manja, mogu reći da sam zadovoljna s današnjim odazivom.(RGP)