Objavljeno: 12/10/2015

Od danas do petka traje akcija 'Solidarnost na djelu 2015.'

U akciji će aktivisti prikupljati novac, dio kojega će biti namijenjen i za pomoć u izbjegličkoj krizi na istoku zemlje

/slika/vijesti/2015/2015_10/2015_10_664_x_495/151012_ck_solidarnost.jpg

Po 43. godinu za redom Hrvatski crveni križ provodi sabirnu akciju 'Solidarnost na djelu'. Iako je provođenje akcije predviđeno za četvrtak 15. listopada, Gradsko društvo Crvenoga križa Grubišnoga Polja akciju će su u suradnji s osnovnom školam u Grubišnom Polju i Velikom Grđevcu provoditi od danas do petka 16. listopada na području grada Grubišnoga Polja i susjedne općine.
No, kao i proteklih nekoliko godina aktivisti Crvenoga križa prikupljat će samo novac.-Već smo treću, četvrtu godinu odustali od poljoprivrednih proizvoda s obzirom na uvjete i rad kuhinja u školama, pa prikupljamo samo novac. Kao i obično aktivisti će biti učenici koji će za darovani novac dijeliti numerirane bonove ovjerene žigom Crvenoga križa, pri čemu svaki bon vrijedi pet kuna-kaže Milorad Tomić, ravnatelj Gradskoga društva Crvenoga križa Grubišnoga Polja. Stoga u popodnevnim satima tijekom ovoga tjedna na kućnom pragu možete očekivati aktiviste Crvenoga križa.
Prošlogodišnja sabirna akcija provođena je u znaku pomoći stanovništvu sa poplavljenih područja u županjskoj Posavini, a ovogodišnja je u znaku izbjegličke krize kojoj smo svjedoci već mjesec dana i na žalost ne nazire joj se kraj. Dio prikupljenih sredstava u ovogodišnjoj akciji biti će usmjeren za pomoć izbjeglicama a drugi dio sredstava namijenjen je za pomoći osobama u stanju socijalnih potreba na našem području. (RGP)