Objavljeno: 31/03/2016

Održana 32. Sjednica Gradskog vijeća

Veći dio dnevnoga reda zauzela su izvješća o ostvarenju pojedinih programa provedenih u 2015. godini

/slika/vijesti/2016/2016_03/2016_03_664_x_495/160330_gradsko_vijece.jpg

Osim financijskih i izvješća o radu za prošlu godinu Gradskog društva Crvenoga križa i Savjeta mladih, na sinoćnjoj 32. sjednici u ovom sastavu, grubišnopoljsko Gradsko vijeće prihvatilo je izvješća o izvršenju Programa javnih potreba u socijalnoj skrbi, kulturi, tehničkoj kulturi i sportu na gradskom području u prošloj godini, ono o utrošku sredstava šumskog doprinosa, izvješće o izvršenju Programa gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture na području grada i Programa njezina održavanja, te izvješće o provedbi Plana gospodarenja otpadom. Izvješća govore da su svi programi izvršeni s visokim postotkom od 76 do 100 posto.
Izvješće o svom radu za prošlu godinu podnio je i komunalni redar. Vijećnici su većinom glasova prihvatili i vrlo opširno izvješće gradonačelnika o radu u drugom polugodištu lani, te je donijeta odluka o izradi energetskog pregleda i certificiranja zgrada u vlasništvu Grada, kao zakonske obveze prije budućeg davanja gradskih nekretnina u najam.
Vijećnici su donijeli odluku o visini naknade za korištenje mjesnih domova na području Grada. Donijet je i zaključak da Vijeće od Ministarstva zaštite okoliša zatraži da unatoč najavama postotak subvencija Fonda za zaštitu okoliša u programima energetske obnove na područjima od posebne državne skrbi ostane do 80 posto, a ne kako je nedavno najavljeno na razini ostalih područja u Hrvatskoj.
Razgovaralo se i o mogućnostima uređenja županijskih cesta na gradskom području, posebice one u Grbavcu za koju je ustvrđeno da je poprilično derutna. Predsjednik vijeća Ivo Martinović je kazao da je osim te u vrlo lošem stanju i ona u dijelu Velike Barne, Male Peratovice i Dapčevačkih Brđana, te da će se putem grubišnopoljskih vijećnika u Županijskoj skupštini reagirati kako bi se skrenula pozornost na potrebu uređenja tih prometnica. Gradonačelnik Zlatko Mađeruh je istaknuo kako je na gradskom području najviše prometnica koje su pod upravom ŽUC-a i Grad svake godine inzistira na njihovoj obnovi, te redovito priprema i prioritete njihova uređenja.-Još uvijek se čeka sastanak sa županom kako bismo razgovarali o tom pitanju-kazao je gradonačelnik.