Objavljeno: 18/03/2016

OŠ I. N. Jemeršića bila domaćin županijskom natjecanju iz znanja biologije

Sudjelovao je 21 učenik iz osnovnih škola Sirača, Daruvara, Garešnice, Rovišća, Bjelovara, Štefanja, Velikoga Trojstva i učenici naše škole

/slika/vijesti/2016/2016_03/2016_03_664_x_495/160318_natjec_biologija.jpg

Osnovna škola Ivana Nepomuka Jemeršića danas je po prvi puta bila domaćin županijskom natjecanju iz znanja biologije za osnovce. Sudjelovao je 21 učenik iz osnovnih škola Sirača, Daruvara, Garešnice, Rovišća, Bjelovara, Štefanja, Velikoga Trojstva i učenici naše škole.
Mr. sc. Zdenka Blažek, nastavnica biologije u grubišnopoljskoj školi i voditeljica natjecanja kazala je da učenici, kako bi što bolje riješili testove, moraju dobro pratiti nastavu, ići na dodatne sate i pratiti dodatne materijale, jer natjecanje iz biologije nije samo gradivo te, već i prethodnih školskih godina.
Nakon što je komisija odradila posao rezultati su pokazali da je među učenicima sedmih razreda 1. mjesto osvojila Klara Klasan III. OŠ Bjelovar, 2. mjesto Nikola Mamić I. OŠ Bjelovar, a 3. mjesto Matej Turić OŠ Garešnica. Najbolji među učenicima osmih razreda bio je Matija Filipin iz OŠ Sirač, 2. mjesto pripalo je Karlu Lučanu iz OŠ V. Nazora Daruvar, a 3. mjesto Luki Bosancu iz IV. OŠ Bjelovar. Grubišnopoljski učenici Matija Đelekovčan i Matko Janošić među osmašima su osvojili četvrto, odnosno peto mjesto.
Na državno natjecanje se upućuju učenici koji su riješili više od 75 posto testa, a u ovom slučaju to nikomu nije pošlo za rukom. (RGP; foto: OŠ I.N. Jemeršića)