Objavljeno: 01/07/2015

Po 24. puta zasjedalo grubišnopoljsko Gradsko vijeće

Među ostalim prihvaćena su financijska izvješća za prošlu godinu nekoliko gradskih udruga, te izvješća o ostvarenju programa javnih potreba

/slika/vijesti/2015/2015_07/2015_07_664_x_495/150701_gradsko_vijece.jpg

Grubišnopoljsko Gradsko vijeće na sinoćnjoj je sjednici prihvatilo Financijska izvješća za prošlu godinu Radija Grubišnoga Polja, Vijeća češke i mađarske nacionalne manjine, te Matice umirovljenika i Savjeta mladih grada.
Prihvaćena su i izvješća o izvršenju programa javnih potreba u kulturi, socijalnoj skrbi, sportu i tehničkoj kulturi, kao i onoga o korištenju sredstava šumskoga doprinosa u prošloj godini. U okviru potonjega stoji da je lani ostvareno 669 334,13 kuna šumskoga doprinosa, koje su utrošene na izgradnju nogostupa i biciklističke staze, te obnovu vodovodne mreže u Ulici hrvatskih branitelja, te za izradu projekte dokumentacije za izgradnju komunalne infrastrukture.
Gradsko je vijeće raspisalo i natječaj za prodaju nekretnina u Zonama malog i srednjeg poduzetništva, te odabralo izvođača radova na uređenju mjesnog doma u Velikoj Barni.
U skladu s odlukom Gradskoga vijeća, bit će izmijenjen naziv dijela ulice Ivana Nepomuka Jemeršića. Riječ je o ulici koja usporedno s onom Josipa Kozarca prolazi duž Industrijske zone do Prilaza Rudolfa Roupeca,  odnosno ulice koja vodi do Izletišta Bara. Taj dio Ulice I. N. Jemeršića nazvan je Poduzetničkom cestom I. Istom je odlukom predviđeno i imenovanje ulica Poduzetnička cesta II i Poduzetnička cesta III, koje će biti izgrađene u Industrijskoj zoni.(RGP)