Objavljeno: 07/10/2015

Po 4. puta zasjedalo Dječje gradsko vijeće

Raspravljalo se o nasilju među učenicima, te sudjelovanju na 13. Gospodarskom sajmu - sajmu sira i proslavi Dana grada

/slika/vijesti/2015/2015_10/2015_10_664_x_495/151007_malo_gr_vijece2.jpg

Po 4. puta o ovome mandatu zasjedalo je Dječje gradsko vijeće. Dječje je vijeće raspravljalo i o prevenciji nasilja između djece i prema starijima. Naime, na vijeću je rečeno kako je fizičko nasilje među djecom u toj školi u smanjenju, čemu su uvelike zaslužbe radionice provedene prije dvije godine u školi. No, verbalno je na istoj razini odnosno u blagom povećanju, pa je u tom smislu je škola već stupila u kontakt sa stručnjacima iz Udruge 'Ti si OK' koji su voljni odraditi program prevencije nasilja za učenike petih i šestih razreda. Naime, voditeljica te velkogoričke udruge je socijalni pedagog s dugogodišnjim stažem u Kaznenom zavodu u Turopolju, te brojnim nadzorima za Ministarstvo socijalne politike i mladih, te ono pravosuđa, kazala je pedagoginja Rajka Dražić Lužanić. Pri provođenju toga programa računa se na financijsku pomoć Grada Grubišnoga Polja.
Na sjednici su bili i grubišnopoljski kontakt policajci Robert Čvek i Kristijan Ledić, koji su prezentirali i programe koje grubišnopoljska policijska postaja provodi po pitanju suzbijanja nasilja ali i ovisnosti. Riječ je o projektu Zajedno više možemo, koji se sastoji od tri potprograma. Kruna svih nastojanja policije da mladima pokaže postojanje alternative nasilju i ovisnosti je Sajam mogućnosti koji policija redovito organizira krajem listopada, gdje se predstavljaju brojne sportske i druge udruge.
Dječje gradsko vijeće  je na dnevnom redu sjednice imalo i aktivnosti vezane uz obilježavanje Dana grada i uz 13. Gospodarski sajam – sajam sira. Zaključeno je da bi i škola trebala imati svoj izložbeni štand na Sajmu, dok će svoj doprinos Dječje gradsko vijeće dati i na nadolazećoj svečanoj sjednici Gradskog vijeća.
Na sjednici su kao predstavnici Grada Grubišnoga Polja bili i Mirjana Starčević te Branko Kašić.(RGP)