Objavljeno: 02/10/2015

Počela nova pedagoška godina za polaznike predškole u Grubišnom Polju

Ukupno je 26 djece, od kojih dvoje u područnom odjeljenju u Velikim Zdencima

/slika/vijesti/2015/2015_08/2015_08_664_x_495/150821_vrtic.jpg

Prvi dan listopada početak je nove pedagoške godine za polaznike male škole u grubišnopoljskom Dječjem vrtiću Tratinčici. Poznato je da je novim zakonom o predškolskom odgoju predškola ili mala škola od prošle pedagoške godine postala obvezna za svu djecu u godini prije polaska u osnovnu školu. Istovremeno i besplatna. Osim tih promjena u grubišnopoljskom vrtiću promjena je i termina održavanja male škole, koja će se od ove pedagoške godine provoditi u poslijepodnevnim satima. Naime, tako je nadležno ministarstvo dajući suglasnost sugeriralo zbog nedostatka prostora, pojasnila je ravnateljica vrtića Biljana Karakaš.
-Naime, do sada se predškola održavala u prostoru vrtićkoga hola. S obzirom na to da su to djeca u godini dana prije polaska u školu moraju imati koncentraciju prilikom izvođenja aktivnosti zbog cirkulacije ljudi predvorjem u prijepodnevnom terminu to se nije moglo ispoštivati-ističe ravnateljica.
 Održan je i roditeljski sastanak na koji se odazvala većina roditelja, osim roditelja dvoje djece koja su u međuvremenu odselila, pa za tamošnje područno odjeljenje još uvijek nije točno utvrđen broj polaznika.-Za sada u Velikim Zdencima imamo dvoje djece u predškoli, a u Grubišnom Polju 24 polaznika. Odgajatelj u predškoli ove će godine biti Alen Kanjka, a nastava će se u Grubišnom Polju provoditi tri puta tjedno po 2,5 sata – ponedjeljkom, srijedom i petkom, a u Velikim Zdencima utorkom i četvrtkom po tri sata, s tim da je ondje manji termin zbog manjeg broja djece-navodi B. Karakaš.(RGP)