Objavljeno: 17/07/2015

Počela obnova krovišta vatrogasnog doma u Grubišnom Polju

-Zahvaljujući ugovoru PSP-om i poslom koji se odradio, te uz rad Zajednice, ove se godine otvorila mogućnost za izmjenom krovišta-kaže predsjednik DVD-a Darko Novotni

/slika/vijesti/2015/2015_07/2015_07_664_x_495/150717_vatrogasni_krov.jpg

Jučer su počeli najavljeni radovi na krovištu vatrogasnoga doma u Grubišnom Polju. Riječ je o opravku krovne konstrukcije i izmjeni crijepa, investiciji koja je planirana već nekoliko proteklih godina. Vrijednost radova je 84 000 kuna.-Krovište je staro i dotrajalo i nerijetko je kišnica curila unutar objekta i nanosila štetu koju smo svake godine sanirali krečenjem. No, naravno, nema učinka dok se ne riješi ono glavno, a to je krovište-kazao je Darko Novotni, predsjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Grubišnoga Polja.
Proteklih pet godina se govorilo o rekonstrukciji krovišta, a uvjeti za radove ostvarili su se nedavno.-Zahvaljujući ugovoru koji smo potpisali s Podzemnim skladištem plina i poslom koji se odradio, te uz rad Zajednice, ove se godine otvorila mogućnost za izmjenom krovišta. S vremenom će na rad doći i izmjena fasade, te uređenje toranja-kaže D. Novotni. Naime, DVD je već izradio projektu dokumentaciju za izmjenu fasade, a razmišlja se i o uređenju unutrašnjosti zgrade.
-Osim za uređenje termofasade, dali smo izraditi i dokumentaciju za uređenje poda, spuštanje stropa, uređenje zidova. Htjeli smo to i ranije napraviti, ali nema smisla prije negoli se napravi osnovno, krovište-navodi predsjednik DVD-a. Novotni je najavio da je u planu i izgradnja garaže u dvorištu vatrogasnoga doma, u koju bi bilo smješteno novo kombi vozilo.(RGP)