Objavljeno: 25/08/2015

Posebna je prednost zajedno slaviti Boga i zahvaliti mu za darove i zdravlje

Crkvena općina Grubišno Polje Kršćanske adventističke crkve bila je domaćin godišnjeg sabora Božjega naroda

/slika/vijesti/2015/2015_08/2015_08_664_x_495/150825_kac_sabor.jpg

Crkvena općina Grubišno Polje kršćanske adventističke crkve u subotu je bila domaćin takozvanoga sabora Božjega naroda. Crkveni starješina Goran Moslavac kazao je kako je sabor prilika da se vjernici iz crkava s područja Grubišnoga Polja, Daruvara i Virovitice okupe u zajedničkom međusobnom druženju, ali i u druženju s brojnim gostima koji su pristigli iz drugih gradova poput Križevaca, Varaždina, pa čak i iz Makedonije ili Austrije. Glavni povod druženja, kojeg je grubišnopoljska crkvena općina domaćin četvrtu godinu za redom, je dakako, zajedničko slavljenje Boga.
Susretu je prisustvovao i pastor Dejan Vučetić, ali i  Drago Mojzeš, predsjednik hrvatske konferencije Kršćanske adventističke crkve. On je kazao da vjerništvo na ovom području pokazuje izrazite vrline predanosti Bogu kako u vjerskom tako i u praktičnom smislu. To se, istaknuo je Mojzeš, očituje u međusobnoj, ali i pomoći drugima u potrebi, što se u velikoj mjeri pokazalo lani kada su vjernici bili izravno uključeni u pomoć nastradalima u poplavama u Slavoniji.
Predsjednik hrvatske konferencije Kršćanske adventističke crkve kazao je da su sabori poput održanoga u Grubišnom Polju važni ponajprije zbog zajedništva koje se tom prilikom stvara.-Posebna je prednost zajedno slaviti Boga, zahvaliti mu za sve darove i zdravlje koje nam je dao, te istovremeno usmjeritio svoj pogled prema naprijed-kazao je D. Mojzeš.(RGP)