Objavljeno: 25/04/2016

Posjetitelji žele još jedno takvo druženje i prije slijedeće Noći knjige

U sklopu nacionalnog projekta Noći knjige po prvi se puta noćilo i u Gradskoj knjižnici Mato Lovrak

/slika/vijesti/2016/2016_04/2016_04_664_x_495/160425_noc_u_knjiznici.jpg

Prva noć knjige u Gradskoj knjižnici Mato Lovrak, u okviru koje su posjetitelji u knjižnici i noćili, protekla je odlično ! Naime, u petak uvečer u povodu Dan hrvatske knjige i uoči Svjetskoga dana knjige i autorskih prava u Hrvatskoj je obilježena 'Noć knjige'. Manifestacija je to kojom se petu godinu za redom daje poticaj kulturi čitanja te potiče razgovor o literaturi. U manifestaciju se ove godine uključila i Gradska knjižnica Mato Lovrak, po prvi puta u punom smislu, jer su korisnici knjižnice stigli s prostirkama, dekama, vrećama za spavanje, jastucima...i nestrpljenjem uoči prvog cijelonoćnog boravka u gradskoj knjižnici!
-Noći knjige počeli smo okupljanjem u 20 sati. Prvo je na redu bilo prepričavanje vlastitih priča i bajki, te dojmovi pojedinih knjiga, te smo druženje nastavili igranjem društvenih igara. Nakon toga zajedno smo pogledali film 'Malci', po završetku kojega je bilo vrijeme za spavanje-kaže zamjenica ravnateljice knjižnice Jelena Ćafor.
Po podu knjižnice su razvukli madrace i vreće za spavanje i jutro dočekali u mirnom snu ispunjenom zadovoljstvom provedene večeri. Iako je rastanak bio predviđen u ranim jutarnjim satima, društvo je uz čaj i razgovor ostalo do 10 sati.
Činjenica da su svi sudionici Noći knjige ostali daleko uže negoli su planirali, govori da su očito zadovoljni vremenom provedenim u gradskoj knjižnici.-Mogu reći da se svima stvarno svidjelo i mnogi su pitali zašto do sada nismo to organizirali, te postoji li mogućnost da se slične aktivnosti ponovno organiziraju i prije slijedeće Noći knjige. S obzirom na to da su djeca zadovoljna, a i mi u knjižnici, postoji mogućnost da ćemo i prije slijedeće Noći  knjige organizirati jedno takvo druženje jer očito interesa ima-obećala je J. Ćafor.(RGP; foto: GK Mato Lovrak)