Objavljeno: 20/04/2015

Potpisanim ugovorom otvorena sva vrata izradi Strategije gospodarskog razvitka

U strategiju želimo utkati mišljenja obrtnika, poduzetnika, obiteljskih domaćinstava...da svi daju doprinos u njezinoj kreaciji-kazao je gradonačelnik Z. Mađeruh

/slika/vijesti/2015/2015_04/2015_04_664_x_495/150420_ugovor_strategija.jpg

Nakon suglasnosti Gradskih vijećnika za izradu temeljnog planskog dokumenta, danas je u gradonačelnikovu uredu potpisan i ugovor za izradu Strateškog razvojnog programa Grada Grubišnoga Polja za razdoblje od 2015-2020. godine. Popisali su ga gradonačelnik Zlatko Mađeruh i direktor tvrtke Plavi Partner iz Zagreba Željko Tufekčić, kojoj je taj posao, među tri pristigle ponude, povjerilo upravo Gradsko vijeće.
Izradom tog dokumenta Gradu će biti omogućeno usmjeravanje vlastitog razvoja, potencijala i mogućnosti razvoja, te definiranje ciljeva i prioriteta gospodarskog razvoja. Gradonačelnik Mađeruh je naglasio važnost javnog mišljenja i svih koji će sudjelovati u razvoju grada.-U strategiju želimo utkati javnost grada, obrtnike, poduzetnike, obiteljska domaćinstva, da daju doprinos kako bi svi oni koji će biti obuhvaćeni strategijom imali mogućnost korištenja sredstva EU fondova, jer je vrlo bitno da budu prepoznati ovom strategijom-kazao je gradonačelnik.
Rok za izradu strategije razvoja je 31. prosinca ove godine, a čije će se mišljenje i na koji način uvažiti pri izradi objasnila je Marija Tufekčić, stručnjakinja za EU fondove i regionalni razvoj.-Važno je reći da će zainteresirana javnost biti aktivno potaknuta da sudjeluje u javnoj raspravi i to na dva ključna načina: anketom upućenom gospodarstvenicima, poljopirvrednicima, nevladinom sektoru i širem građanstvu, kako bi upravo u fazi analize problema dobili njihovo mišljenje, te okruglim stolom kojim će se prezentirati nacrt prioriteta, ciljeva i mjera-pojasnila je M. Tufekčić.(RGP)

Anketni upitnik za građane i udruge

Anketni upitnik za male i srednje poduzetnike

Anketni upitnik za poljoprivrednike

Anketni upitnik za turizam