Objavljeno: 19/10/2015

Predavanje za roditelje djece osoba s invaliditetom i s poteškoćama u razvoju

-Često nemaju dovoljno informacija što ih očekuje, strepe nad svojim djetetom i prolaze onaj teži put-kaže psihologinja K. Kanis-Uldrijan

/slika/vijesti/2015/2015_10/2015_10_664_x_495/151019_radionica_kanis.jpg

U sklopu projekta 'S knjižnicom do ljepšega sutra', Gradska knjižnica 'Mato Lovrak' bila je domaćin predavanja namijenjenog odraslima, na temu 'Biti roditelj djeteta s teškoćama u razvoju i invaliditetom i pravo na podršku u zajednici'. O temi je govorila psihologinja Obiteljskoga centra bjelovarskog Centra za socijalnu skrb Kristina Kanis Uldrijan, naglasivši da se roditelji takve djece već rano susreću s dodatnim izazovima.
-Često nemaju dovoljno informacija što ih očekuje, strepe nad svojim djetetom i prolaze onaj teži put. U takvim je situacijama itekako poželjna i dobra pomoć stručnjaka-kaže psihologinja. Da su stručna predavanja i radionice roditeljima djece osoba s invaliditetom odnosno djece s teškoćama u razvoju korisna i potrebna, potvrdila je i grubišnopoljska samohrana majka Grubišnopoljka Sanja Prenosil. Naime, kaže kako je uz pomoć stručnjaka uspješno svladala strahove i nedoumice s kojima se suočavala u prvim godinama života sina osobe s invaliditetom, dok su stručni savjeti uvelike pospješili i život njezina osnovca.(RGP)