Objavljeno: 11/02/2015

PRVI PLJESAK 2015 Najviše nagrada Davidu Križiću

Jubilarno 10. izdanje "Prvog pljeska" donijelo je osam natjecatelja u dvije uzrasne kategorije

/slika/vijesti/2015/2015_02/2015_01_664_x_495/150211_prvi_pljesak_2015.jpg

Centar za kulturu i informiranje dr. Franjo Tuđman i Turstička zajednica grada bili su domaćini 10. jubilarnog izdanja gradskog festivala pjevača amatera Prvi pljesak. S obzirom na broj osvojenih nagrada može se reći da je David Križić ukupni pobjednik festivala. Naime, uz uvjerljivo najveći broj glasova publike, koja ga je među osmero natjecatelja ocijenila najboljim, pjesmom „U meni jesen je“ osvojio je i drugu nagradu žirija u starijoj kategoriji. Prvu nagradu žirija u toj kategoriji osvojila je Antonela Josipović pjesmom „Uno momento“, a treću Tea Školak s pjesmom „Nasmij se, sestro“.
Među osmero natjecatelja bila su i djeca do 10 godina. Pobjednica u toj kategoriji je Mia Dimač koja je otpjevala pjesmu „Minus i plus“, drugoplasirana je Lea Liber s pjesmom „Ruke na koljena“, a treću nagradu odnijela je Lana Vondra s pjesmom „Vozačka dozvola“. Najbolje odjeven pjevač sinoćnjega Prvog pljeska bio je Luka Vuković koji je izveo pjesmu „Zavela me Ana“, a najbolju koreografiju je prema ocjeni žirija imala Lorena Gloc u pjesmi „No, no, no“.
U revijalnom dijelu nastupili su Leon Ružička kao dugogodišnji sudionik ranijih izdanja festivala, mažoretkinja Lorena Ulrih je izvela solo točku, nastupila je i plesna skupina Minions, dok je Dramska družina izvela simpatičnu predstavu „Informacija i komunikacija“.
Pjevače amatere pomno je slušao, gledao i ocjenjivao žiri u kojemu su bili Ivana Bešenić, voditeljica grubišnopoljskoga područnoga odjela daruvarske Glazbene škole Bruna Bjelinskog, Marija Jungić, tajnica Gradskoga vijeća, Dalibor Jurina zamjenik grubišnopoljskog gradonačelnika, Kristina Krajačić, voditeljica folklora i Ivana Ledić, ravnateljica Gradske knjižnice Mate Lovraka. Prema ocjenama žirija dodijeljene su i nagrade od 300 kuna za prvo, 200 za drugo i 100 kuna za treće mjesto. Pjevače je i ove kao i proteklih godina na klavijaturama pratio grubišnopoljski glazbenik Mario Palatinuš.(RGP)