Objavljeno: 18/01/2016

Ravnateljicu Ivanu Ledić privremeno zamijenila Jelena Ćafor

J. Ćafor je 'uhodana' u posao budući da je tijekom stažiranja u CIK-u upoznala s načinom funkcioniranja knjižnice

/slika/vijesti/2016/2016_01/2016_01_664_x_495/160118_jelena_knjiznica.jpg

Kako ravnateljica Gradske knjižnice 'Mato Lovrak' Ivana Ledić odnedavno koristi porodiljni dopust, dobila je zamjenu. Privremeno ju mijenja Jelena Ćafor. Ta grubišnopoljska prvostupnica informatike očito će uspješno ravnati knjižnicom.-Diplomirala sam studij informatike na varaždinskom FOI-ju, a nakon toga sam stažirala godinu dana u Centru za kulturu i informiranje dr. Franjo Tuđman. Za to sam vrijeme često pomagala i u knjižnici i dobro se upoznala s načinom funkcioniranja knjižnice i poslovima koje je potrebno obavljati-kazala je J. Ćafor.
Time u pravilu, što je u konačnici i najvažnije, korisnici knjižnice uopće nisu osjetili promjenu već uredno zadovoljavaju svoje svakidašnje kulturne potrebe u toj gradskoj ustanovi.
No, za tu ustanovu Ćaforova je vezana i po tomu što je nakon one Centra za kulturu i informiranje dr. Franjo Tuđman, postavila i mrežnu stranicu Gradske knjižnice Mato Lovrak.-Do prošle godine knjižnica nije imala svoju stranicu. Budući da tehnologija napreduje od svake se knjižnice očekuje da ima svoju web-stranicu kako bi korisnici u e-katalogu mogli pregledati koje su knjige dostupne. Ravnateljica Ledić me pitala želim se upustiti u taj pothvat. Kako sam bila na porodiljnom dopustu, rekla sam 'Zašto ne!'. Usput sam nešto i naučila i na kraju smo zadovoljni rezultatom. U to se možete uvjeriti i vi posjećujući knjižnicu on line na internetskoj adresi www.gkml.hr.(RGP)