Objavljeno: 19/06/2015

REZIME GODINE
Prof. Zvonku Hercegu najveća nagrada škole, Gabrijela Novak najuspješnija učenica

Na završenoj svečanosti SŠ Bartola Kašića dodijeljeno 70 pohvalnica, 176 priznanja i 20 nagrada uspješnim učenicima i nastavnicima

/slika/vijesti/2015/2015_06/2015_06_664_x_495/150619_maturanti_svecanost.jpg

Nakon što je završetkom nastavne godine proanaliziran uspjeh, Srednjom školom Bartola Kašića razlijeva se zadovoljstvo. Ponajprije uspjehom učenika. Naime, od njih 297 koji su završili nastavu, 70 ih je školu završilo odličnim uspjehom, a među njima je osmero onih kojima su zaključene isključivo petice u prošloj nastavnoj godini. Odličnim uspjehom okitilo se 62-oje učenika.-102 učenika nastavnu su godinu završila s vrlo dobrim uspjehom, 85 dobrim, i četvero učenika s dovoljnim uspjehom. Deset je učenika ocijenjeno s jednom ili dvjema negativnim ocjenama, i za njih je organiziran dopunski rad tijekom kojega imaju mogućnost biti ocijenjeni pozitivnom ocjenom. Odnosno, u suprotnom, kako to nalaže novi zakon, imaju šansu na popravnom ispitu u kolovozu. Još će 10. srpnja će biti poznat još i uspjeh 26 učenika strojarskih usmjerenja, nakon što odrade praksu.
231 učenika ima uzorno, 30, dobro i 10 učenika loše vladanje, što je do sada bila najbezazlenija i najmirnija godina u školi, koju pamte i najstariji djelatnici.-Nismo imali ni jednog učenika koji je imao poseban tretman, niti jednoga kojega je trebalo odstraniti iz nastavnog procesa, niti je bilo koji učenik napravio neprimjeren broj neopravdanih izostanaka-kazao je ravnatelj škole Jozo Matošević.
Prošla je godina donijela i brojne uspjehe učenika na državnim, međužupanijskim, županijskim, međugradskim i školskim natjecanjima, pa su zajedno s onima za odličan uspjeh na današnjoj svečanosti, već tradicionalno, dodijeljene i pohvalnice, priznanja i nagrade, u kupovini kojih izravno sudjeluje i Grad Grubišno Polje, naveo je ravnatelj. Dodijeljeno je 70 pohvalnica, 176 priznanja i 20 nagrada. Među učenicima je najveći uspjeh postigla učenica Gabrijela Novak, osvojivši 5. mjesto na državnoj razini iz likovne umjetnosti.
No, kako kaže ravnatelj, svoj doprinos uspjehu škole dali su i nastavnici, pa je u skladu sa svojim ovlastima s jednim danom godišnjega odmora nagradio 13 nastavnika, te po deset radnika s dva, odnosno tri dana godišnjega odmora. Ove godine najveće priznanje škole, Plaketu s likom Bartola Kašića dobio je profesor Zvonko Herceg. Osim što se 36 godina borio za ugled i razvoj škole, već je 11 godina član Školskog odbora i svojim doprinosom i odlukama omogućio je revolucionarni napredak u školi. Njegovi su učenici redovito odlični na natjecanjima. Odlazi u mirovinu i zasigurno zaslužuje najveću školsku nagradu-kazao je ravnatelj.
Učenicima je na uspjesima čestitao i gradonačelnik Zlatko Mađeruh. Onima koji ih planiraju pohađati zaželio je uspjeh pri upisu fakulteta, a onima koji se namjeravaju zaposliti dobra zaposlenja.-Podloga svega je znanje. Nadam se da ste sve ostvarili kroz školovanje te da ćete se u životu sa znanjem dobro znači. U tomu vam svima želim puno sreće-kazao je gradonačelnik, koji je s ravnateljem uručivao priznanja i nagrade.(RGP)