Objavljeno: 12/03/2015

Sabiralište se odlično uklopilo u gospodarski i plan razvoja grada

Dosadašnje aktivnosti, nova zapošljavanja ali i 30. obljetnica rada i postojanja tvrtke, povod su jučerašnjem sastankua čelnika Grada i Agroproteinke

/slika/vijesti/2015/2015_03/2015_03_664_x_495/150312_radman_maderuh.jpg

Dosadašnje aktivnosti, nova zapošljavanja ali i 30. obljetnica rada i postojanja tvrtke, bili su povod jučerašnjega sastanka čelnika Grada Grubišnoga Polja s čelnicima Agroproteinke, tvrtke koja je u grubišnopoljskoj komunalnoj zoni izgradila regionalno sabiralište nusproizvoda životinjskog podrijetla. Naime, poznato je da je u grubišnopoljsko jedno od četiri takvih sabirališta u Hrvatskoj, izgradnja kojih je sufinancirana iz IPARD programa. Nakon sastanka na kojemu je izrazio zadovoljstvo suradnjom svoje tvrtke i Grada Grubišnoga Polja, direktor Agroproteinke Ivica Grlić Radman osvrnuo se i na rad pogona u Grubišnom Polju navodeći da je on u određenoj mjeri kasnio. Naime, kako su tri od četiri objekta u Hrvatskoj građena istovremeno, trebalo je istovremeno uvesti i sustav prikupljanja na sva tri mjesta.
S druge strane, trebalo je vremena da zaživi svijest u onih koji nisu bili informirani o tom sustavu, u kojemu ministarstvo financira zbrinjavanje nusproizvoda.-U početku nismo bili toliko zadovoljni jer je išlo sporo, ali sve više u tomu napredujemo i nadamo se da će na kraju zaživjeti onako kako smo zamišljali. Naravno, jedna od otežavajućih okolnosti je i pad stočnoga fonda ulaskom u Europsku uniju, no nadamo se da će u traženju Hrvatske i poljoprivredne politike stvari ići na bolje, da se krene u porast stočarske proizvodnje i mesoprerađivačke industrije i svega što je u okviru proizvodnje hrane-kazao je Ivica Grlić Radman.
Zahvaljujući g. Radmanu što je Grubišno Polje prepoznao kao jedan od centara za sabiralište, gradonačelnik Zlatko Mađeruh je kazao da se ono dobro uklopilo u gospodarski i plan razvoja grada, jer je ipak Grubišno Polje centar stočarske proizvodnje s prerađivačima.-Stoga je dobro da imamo sabiralište koje osim što će zaposliti ljude, riješiti ekološku stranu otpada životinjskog podrijetla-kazao je gradonačelnik čestitajući g. Radmanu 30. godišnjicu tvrtke, koja je, kazao je Mađeruh, uspješna ne samo unutar, već i izvan granica Hrvatske.(RGP)