Objavljeno: 25/09/2015

Samostan je zdanje iz kojeg izlazi pozitivna energija

Gradonačelnik Zlatko Mađeruh čestitao grubišnopoljskim redovnicama blagdan njihova zaštitnika sv. Vinka Paulskoga

/slika/vijesti/2015/2015_09/2015_09_664_x_495/150925_redovnice.jpg

Grubišnopoljske sestre milosrdnice Sv. Vinka Paulskoga sutra večernjom svetom misom u samostanu u ulici Ivana Nepomuka Jemeršića proslavljaju blagdan sv. Vinka Paulskoga, svoga zaštitnika.
Francuski svećenik Sv. Vinko Paulski, kasnije proglašen svecem, koji je živio između 1581. i  1660. godine, zaštitnik je siromaha, bolesnika te socijalnih i karitativnih radnika. Osnivač je katoličkih redova lazarista i Družbe sestara milosrdnica, kojemu pripadaju i grubišnopoljske redovnice.
Podsjetimo, one su u Grubišnom Polju sveprisutne od 1939. godine, od kada žive i rade u dotadašnjoj kući grubišnopoljskog svećenika Ivana Nepomuka Jemeršića, koji ju im je oporučno darovao.
Danas je redovnicama blagdan njihova zaštitnika čestitao i grubišnopoljski gradonačelnik Zlatko Mađeruh. Kazao je kako su grubišnopoljske redovnice nezaobilazan dio života u gradu.-Samostan, u čijem smo uređenju i mi pomagali, otvorile su za građane. Ta je kuća zdanje iz kojeg izlazi pozitivna energija pa i mi u Gradu to želimo vrednovati-kazao je gradonačelnik.(RGP)