Objavljeno: 25/05/2015

SJEDNICA KOLEGIJA
U gradsku zgradu u Kolodvorskoj ulaze novi korisnici

Uz pomoć Stalnog stručnog kolegija gradonačelnik Zlatko Mađeruh donio je niz odluka o kojima će u petak raspravljati Gradsko vijeće

/slika/vijesti/2015/2015_05/2015_05_664_x_495/150525_kolegij.jpg

Danas je zasjedao Stalni stručni kolegij gradonačelnika. Osim što je uz njegovu pomoć donio niz nacrta odluka o kojima će krajem ovoga tjedna raspravljati Gradsko vijeće, gradonačelnik Zlatko Mađeruh je uz pomoć kolegija dao i suglasnost planu upisa djece u Dječji vrtić Tratinčicu za narednu pedagošku godinu, te odabrao ponudu za izvođenjem radova na adaptaciji poslovne zgrade u Grubišnom Polju za potrebe Poduzetničkog inkubatora.
Na sjednici stručnoga kolegija je donijet zaključak o davanju poslovnoga prostora u vlasništvu Grada na uporabu Vijećima srpske i češke nacionalne manjine, Češkoj besedi Grubišnoga Polja, Pčelarskom društvu 'Maslačak' i Lovačkom društvu 'Bilogora'. Riječ je o uredima u zgradi u Kolodvorskoj ulici, u kojoj je do nedavno boravio Općinski sud. Budući rezidenti prostora, koji se nalaze u prizemlju zgrade, imat će tek obvezu namirivanja tekućeg održavanja i režijskih troškova. Oni su određeni postotkom od ukupne kvadrature zauzetoga prostora, a kako je najavljeno da će se i desni dio prizemlja također dati na korištenje, režijski će se troškovi time i smanjiti. Popunjavanje zgrade korisnicima je i jedan od uvjeta kandidiranja projekata njezine obnove na domaće i inozemne fondove.(RGP)