Objavljeno: 26/03/2015

Sloganima poručili da treba zaustaviti i iskorijeniti nasilje

Učenici Srednje škole Bartola Kašića sudjelovali su u projektu „Moj glas protiv nasilja“ bjelovarske Komercijalne i trgovačke, te Medicinske škole.

/slika/vijesti/2015/2015_03/2015_03_445_x_255/150326_protivnasilja.jpg

Učenici Srednje škole Bartola Kašića sudjelovali su u projektu „Moj glas protiv nasilja“ bjelovarske Komercijalne i trgovačke, te Medicinske škole. Riječ je o projektu usmjerenom na suzbijanje nasilja: onoga u vezama, vršnjačkog i obiteljskog nasilja, te nasilja općenito.
Učenici svjedoče da je nasilje sveprisutno, ali imaju i svoje ideje kako ga iskorijeniti.-Osobno se nisam susrela s nasiljem, ali vidimo da ga je sve više, pogotovu vršnjačkoga, te da je potrebno provoditi mjere prevencije. Smatram da bi i razrednici i profesori trebali provoditi ovakve projekte po školama i ustanovama, kako bi se djecu i odrasle informiralo da je nasilja sve više i da ga treba iskorijeniti-kazala je Rahela Rek učenica 4. razreda gimnazije.
Jedan od putova k tomu je i ovaj projekt u okviru kojega su učenici pisali slogane protiv nasilja. -U projektu su sudjelovali svi učenici svih 14 razrednih odjeljenja škole, te je svaki razred i iz pojedinog područja nasilja pripremio po slogan. Tako smo ujedno kao škola postali najveći broj slogana-navodi Ivan  Čegec, školski pedagog.
Posebno povjerenstvo organizatora je između pristiglih slogana iz sedam škola u županiji odabralo po tri najbolja iz svake škole, te simbolično nagradilo autore. Prema odluci Povjerenstva najbolji slogani iz Srednje škole Bartola Kašića su učenika Bruna Pušića, Matee Matković, Ivane Gašić, Nikoline Horak, Tonija Benea, Rahele Rek i Dinka Ringela. D. Rinegel je sloganom „50 nijansi tuče, stop nasilnicima koji nas muče“ jasno poručio da neki oblici nasilja po učestalosti odskaču od drugih.-Fizičko. Naravno, ima i verbalnog, no mislim da danas prevladava fizičko nasilje-kazao je D. Ringel. Sve slogane pročitajte na www.ss-bkasica-grubisnopolje.skole.hr (RGP;foto: SŠ Bartola Kašića)