Objavljeno: 19/06/2015

Smotra povjerenika Civilne zaštite Grubišnoga Polja

Gradonačelnik je istaknuo važnost CZ-a, koju je 1991. godine zbog aktivnosti u Domovinskom ratu pohvalio prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman.

/slika/vijesti/2015/2015_06/2015_06_664_x_495/150619_povjerenici_cz.jpg

Prema programu rada bjelovarskog Područnog Ureda za zaštitu i spašavanje i Grada Grubišnoga Polja jučer je u vatrogasnom domu održana smotra povjerenika Civilne zaštite grada. Oni su, pojasnio je pročelnik Ureda Marijan Radoš, dio operativnih snaga i pomoć gradonačelnika i redovnim snagama zaštite i spašavanja u slučaju veće nesreće i katastrofe. Čemu služi smotra, pitali smo pročelnika.–Služi da se povjerenici upoznaju sa svojim osnovnim zadaćama,  da provjerimo njihovu prisutnost i spremnost, jer možda su neki otišli i odselili, te da ih na kraju upoznamo s normativnim okvirom sustava zaštite i spašavanja-pojasnio je Radoš.
U okviru smotre 33 povjerenika, koliko ih broji sustav Civilne zaštite Grubišnoga Polja, odslušalo je i predavanje iz prve medicinske pomoći, kako bi kao i ostali građani bili obrazovani za njezino pružanje, navodi pročelnik.
Povjerenike je pozdravio i zapovjednik Civilne zaštite gradonačelnik Zlatko Mađeruh. Istaknuo je važnost postrojbe Civilne zaštite Grubišnoga Polja, koju je 1991. godine zbog svojih aktivnosti u Domovinskom ratu pohvalio i prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman.-Iako bi bilo najbolje da postrojbe Civilne zaštite uvijek miruju, prije dvije godine kada su u rujnu grad pogodile obilne kiše i poplave, pokazala se njezina učinkovitost i svrhovitost-istaknuo je gradonačelnike Mađeruh, zahvaljujući pripadnicima CZ-a na njihovom trudu i angažmanu.(RGP)