Objavljeno: 29/09/2015

SPORTSKI VIKEND
Boćari 'Otkosa 10' pobjedom nad Španskim izbili na prvo mjesto lige

Loš vikend za sve ostale gradske klubove: svi nogometaši, uključujući i Školu nogometa zabilježili poraze

/slika/vijesti/2015/2015_09/2015_09_664_x_495/150929_bocanje.jpg

Nakon što su s pobjedama u prva četiri kola Međužupanijske nogometne lige Bjelovar-Koprivnica-Virovitica vladali samim vrhom tablice, nedjeljni poraz od 2:0 od imbriovečkoga Borca, Zdenku '91 je izgurao na drugo mjesto ljestvice s 12 bodova. Naime, sada isti broj bodova, no bolju gol razliku ima ekipa virjanskoga Podravca, pa nakon petoga kola vodi u ligi.
S istom gol razlikom poraženi su i nogometaši Bilogore '91, ali na vlastitom terenu. S 2:0 u nedjelju ih je svladala na ljestvici slabije rangirana Gordowa iz susjednoga Velikoga Grđevca. Novi susret odigrali su i boćari 'Otkosa 10'. Riječ je o derbiju, gdje su se u ligi drugoplasirani Grubišnopoljci boćama borili protiv do tada vodećeg u ligi BK Španskog. Očito su se dobro borili jer su zagrebačkog domaćina svladali s 10:8 i time izbili na prvo mjesto ljestvice 2. Zagrebačke boćarske lige. Sada su na vrhu tablice s osam bodova, na kojoj je još osam boćarskih klubova. Do kraja prvoga dijela prvenstva boćarima ostaju još tri kola.
Polaznici Škole nogometa Grubišnoga Polja protekloga vikenda odigrali su susrete 4. kola takozvane Superlige U-14/U12-/U10. Male takmace svih triju uzrasta u 4. kolu lige ugostili su kolege iz NK Rovišća. Najstariji nogometaši, koji se natječu pod imenom 'Zdenka '91', a trenira ih Matija Mađeruh, poraženi su rezultatom 3:1. Istim rezultatom zaključena je utakmica između malih Rovišćanaca i Grubišnopoljaca uzrasta 10 godina, koji se natječu pod imenom 'Bilogorac Grubišno Polje', a trenira ih Boris Kljajić. Mladi nogometaši uzrasta 12 godina koji se u Superligi natječu pod imenom 'Zdenka '91', a za natjecanja ih priprema trener Dražen Ivanković, od Rovišća su izgubili rezultatom 5:1. Polaznici škole nogometa Grubišnoga Polja uzrasta osam godina natječu se u Županijskoj ligi početnika 'B' pod imenom 'Bilogorac Grubišno Polje'. Oni su do sada odigrali dva kola, a u slijedećem, koje je na rasporedu u srijedu, gostuju kod NK Daruvara. Njihov trener je Alen Kanjka.(RGP; foto: Ivica Ahac)