Objavljeno: 19/10/2015

SPORTSKI VIKEND
Šahisti 'Bilogore 91' briljirali u 9. i 10. kolu lige

Osim šahista koji su ostvarili pobjede u dva kola, uspješan je bio još i NK Bilogora '91. Ostali gradski sportaši poraženi

/slika/vijesti/2015/2015_10/2015_10_664_x_495/151019_sahisti.jpg

Protekloga vikenda među gradskim sportskim klubovima najuspješniji su bili oni imena 'Bilogora '91' – šahisti i nogometaši.
Naime, nogometaši Zdenke '91 nisu uspjeli dograbiti tri nova boda. Na domaćem ih je terenu s 2:1 pobijedila Croatia iz Grabrovnice. Taj je poraz Zdenku koja i dalje ima 15 bodova, vratio na 3. mjesto ljestvice Međužupanijske lige Bjelovar-Koprivnica-Virovitica. Šansu za popravak Velikozdenčani imaju slijedeće ga vikenda, kada će se u 9. kolu lige susresti s Graničarom u Đurđevcu.
S druge strane, do tri boda na vlastitom terenu došli su nogometaši Bilogore '91 minimalnom, no ipak vrijednom pobjedom od 1:0. Jedini gol za Grubišnopoljce postigao je Damir Matjašić. Rukometaši Ilove su u trećem kolu 3. hrvatske rukometne lige sjever gostovali u Ivanskoj i zabilježili poraz. Domaćini su ih porazili s visokih 38:20. Nakon toga kola Ilova se nalazi na pretposljednjem mjestu lige s nula bodova, koliko ih ima još tri kluba na samom začelju lige u kojoj se ukupno natječe 11 klubova.
Ni boćari 'Otkosa 10', koji su proteklih nekoliko kola na vrhu ljestvice 2. zagrebačke boćarske lige, ovoga vikenda nisu uspjeli pobijediti. Na gostovanju u Luci nedaleko Zagreba s 16:2 svladao ih je istoimeni domaćin. No, unatoč porazu grubišnopoljski se boćari i dalje nalaze na čelu ljestvice.
Šahisti Bilogore '91 ovoga su vikenda briljirali. U Dugoj Resi odigrano je 9. i 10. kolo 2. Hrvatske šahovske lige centar, u kojima su grubišnopoljski šahisti ostvarili vrijednu pobjedu. U devetom kolu su svladali Slobodu iz Mihovljana rezultatom 3,5 – 2,5, a u 10. kolu su istim rezultatom svladali i ŠK Podsused. Dvije pobjede su ih vratile u gornju polovicu tablice, na kojoj su se među 12 klubova s osmoga vinuli na odlično 4. mjesto s 11 bodova. No, ostaje još jedno, 11. kolo, u kojemu će odigrati derbi s Konakima iz Novoga Virja, klubom koji se s istim brojem bodova nalazi na trećem mjestu ljestvice, pa imaju veliku šansu zauzimanja 3. pozicije na tablici.(RGP; foto: Željko Margeta)