Objavljeno: 25/05/2015

SPORTSKI VIKEND
U Varaždinu Deni Černi zlatan i brončan, Darku Kralju srebro

Na Državnom prvenstvu za Atletski klub osoba s invaliditetom Otos Grubišno Polje nastupali su još i Dejan Bradešić i Goran Popović

/slika/vijesti/2015/2015_05/2015_05_664_x_495/150525_atleticari.jpg

Najbolja sportska vijest ovoga vikenda stiže iz atletike. Deni Černi, član Atletskoga kluba osoba s invaliditetom Otos Grubišno Polje na Državnom prvenstvu Hrvatske u Varaždinu osvojio je zlatnu medalju u bacanju kugle, te brončanu u bacanju diska. Rezultat je to mukotrpnih priprema proteklih mjeseci pod paskom trenera Borisa Kljajića.
Na natjecanju je, kao prvom nakon dvogodišnje pauze prouzročene ozljedom u francuskom Lyonu, nastupio i Darko Kralj, te osvojio drugo mjesto u bacanju kugle. Time si je osigurao 'A' normu potrebnu za nastup na svjetskom prvenstvu u Katru, koju još treba potvrditi na skorom otvorenom državnom natjecanju.
Ispred grubišnopoljskog kluba atletičara nastupili su još i Dejan Bradešić, te Goran Popović u bacanju kugle, odnosno diska. Trener Kljajić kazao je da se klub među njih 14 u konačnici plasirao na 7. mjesto. Kako je to bilo više natjecanje klupskoga tipa, pojedinci će uskoro imati novu priliku zarađivati nove bodove potrebne za plasman na međunarodna natjecanja i to već 4. srpnja na natjecanju Open Croatia.
Nogometaši Zdenke '91 protekloga su vikenda gostovali u Garešnici, gdje su pokušali doći do novih bodova u susretu s domaćinom, nogometnim klubom Garićem. No, ipak im to nije pošlo za rukom jer je Garić pobijedio rezultatom 1:0. Tako Velikozdenčani nakon 24. kola i dalje ostaju na 9. mjestu ljestvice Međužupanijske lige Bjelovar-Koprivnica-Virovitica s 31 bodom.
Za razliku od svojih starijih klupskih kolega juniori su kao u rukometnom susretu s čak 17:0 pobijedili velikogrđevačku Gordowu.
Nogometaši Bilogore '91 u 16. kolu prvenstva 2. županijske nogometne lige slavili su u utakmici protiv Daruvarskog Brestovca, kojega su na njegovu terenu svladali s 3:2.
Boćari Otkosa 10 su igrali u gostima kod Boćarskoga kluba dr. Ante Starčevća u zagrebačkoj Dubravi, koji ih je svladao rezultatom 11:7. Naredno kolo boćari Otkosa 10 ugostit će dubečke kolege.(RGP)