Objavljeno: 16/03/2016

SŠ Bartola Kašića provodi profesionalno usmjeravanje učenika susjednih općina

U provedbi edukacije školi uvelike pomaže Grad Grubišno Polje osiguravajući prijevoz učenika iz susjednih općina.

/slika/vijesti/2016/2016_03/2016_03_664_x_495/160316_srednja_predstavljan.jpg

Već osmu godinu za redom grubišnopoljska SŠ Bartola Kašića organizira edukaciju učenika osmih razreda za izbor zanimanja osiguravajući im posjet školi. U provedbi edukacije školi uvelike pomaže Grad Grubišno Polje osiguravajući prijevoz iz susjednih općina.
Cilj ovakvog oblika terenske nastave je upoznati učenike s programom srednje škole, načinom rada i uspjesima. Od gimnazijskoga programa, preko onoga za zvanje tehničara za računalstvo, do strukovnih gdje zvanja automehatroničara i instalatera kućnih instalacija, kazao je za RAdio Grubišno Polje ravnatelj škole Jozo Matošević, nitko u državi i okolici nema. Naime, ta su dva programa karakteristična jer se u pojedinom učenici školuju za više zanimanja.
Dobra vijest je da je Ministarstvo turizma tražilo da se programi za zanimanja konobara i kuhara proglase deficitarnima, tim više što grubišnopoljski učenici ovih zanimanja na natjecanjima nižu uspjehe.
Edukacija osmaša počele su u ponedjeljak dolaskom onih iz Nove Rače, a nastavila se jučer posjetom učenika iz Hercegovca i Velike Trnovitice. Danas će školu posjetiti učenici iz Velikoga Grđevca, a sutra iz Končanice. Škola će sutra i prekosutra organizirati i edukacija za svaki razredni odjel osmaša grubišnopoljske Osnovne škole Ivana Nepomuka Jemeršića. (RGP; foto: SŠ Bartola Kašića)