Objavljeno: 02/09/2015

Stigla nova računala, kreće projekt uređenja školskoga okoliša u V. Zdencima

Riječ je o projektu uređenja školskoga dvorišta koji financira Zaklada Zamah

/slika/vijesti/2015/2015_09/2015_09_664_x_495/150902_racunala_skola.jpg

Iako izostanak učenika upućuje na to da u školama sve miruje, ipak nije tako. Naime, tijekom ljeta radilo se na uređenju unutrašnjosti i okoliša Osnovna škole Ivana Nepomuka Jemeršića. Naime, provedeno je sanitarno uređenje školskoga parka, iz kojega su zbog sigurnosti uklonjena mnoga dotrajala stabla. No, radit će se i ubuduće. Naime, okoliš područne škole u Velikim Zdencima dobit će novi izgled.
Zahvaljujući odobrenom projektu Zaklade Zamah prostor će biti osvježen kako bi boravak učenika škole, ali i sve ostale djeca s roditeljima bio što ljepši. Odobrenim projektom okoliš će dobiti mali suvremeni kamenjar, novi tobogan. Bit će obojano igralište, izmijenjene stare klupe, rukometni golovi bit će ukrašeni novim mrežama. Novac za provedbu projekta je prije nekoliko tjedana sjeo na račun škole.-Tako smo pribavili kosilicu za travu, škare za živicu, potrebne boje za klupe, a uskoro trebaju stići i golovi za rukometno igralište. Nakon toga slijedećega tjedna nakon što se okupe djeca počinjemo s radovima-kaže ravnateljica škole Snježana Šeliš.
Planirano je da u radove osim djelatnika škole i učenika škole budu uključeni i roditelji učenika, ali i svi ostali građani Velikih Zdenaca, koji žele sudjelovati u kreiranju ljepšeg izgleda škole, ali i mjesta. Radovi su, dakako, volonterski.
Jučer su u školu stigla i dva računala kao donacija Fine iz Bjelovara, koja će biti smještena u školsku knjižnicu.-Očekujemo da ovih dana stigne još i dio namještaja i na taj će način biti zaokružena cjelokupna priča i nastojanja oko uređenja školske knjižnice-zaključuje S. Šeliš.(RGP; foto: OŠ I.N. Jemeršića)