Objavljeno: 17/02/2016

Stručno osposobljavanje odlična je mogućnost za usavršavanje u struci

Uskoro bi u Gradskoj upravi stručno usavršavanje trebale započeti raditi tri nove osobe, pa će ih ukupno biti osam

/slika/vijesti/2016/2016_02/2016_02_664_x_495/160216_usavrsavanje.jpg

Stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa posljednjih je godina jedini način privremenog zaposlenja pojedinim srednje, više ili visokoobrazovanim osobama u Hrvatskoj. Na području našega grada do sada je putem te mjere najviše šanse mladima davao Grad Grubišno Polje, koji ih je na godinu dana angažirao u svojim Upravnim odjelima.
Nova mogućnost pružena je, ovih dana zatvorenim natječajem, trima mladim obrazovanim osobama.
Naime, gradski Upravni odjel za financije i javne prihode bio je objavio javni poziv za prijam nezaposlenog sveučilišnog ili stručnog prvostupnika ekonomske struke na stručno usavršavanje bez zasnivanja radnog odnosa na godinu dana na mjesto višeg referenta, a Stručna služba Grada nezaposlenog magistra ili stručnog specijalista visoke upravno/pravne struke na 12 mjeseci u punom radnom vremenu na poslove višeg stručnog suradnika. Upravni odjel za gospodarstvo, pak, bio je oglasio prijam nezaposlene osobe magistra ili stručnog specijalista ekonomske struke na poslove višeg stručnog suradnika.
U vezi tri nove osobe za stručno osposobljavanje, čeka se potvrda HZZ-a, a trenutno se u Gradskoj upravi stručno usavršava pet osoba od srednje do visoke stručne spreme. Među njima je i ekonomistica Martina Koronc.-Drago mi je što sam ovdje primljena. Vidim da ću kroz godinu dana naučiti puno toga. Mentori mi puno pomažu i jako sam zadovoljna s poslom. Nadam se da će mi sve ovo biti dobra priprema za daljnji posao u mojoj struci-kazala je Martina. Naime, nakon završene srednje ekonomske škole odlučila se na stručno usavršavanje, te paralelno s tim pohađa studij u Osijeku.(RGP)