Objavljeno: 12/03/2015

Sutra počinje zaručnički tečaj za bračne parove

Riječ je o obveznom tečaju za sve buduće parove koji brak planiraju sklopiti u katoličkoj crkvi

/slika/vijesti/2015/2015_03/2015_03_664_x_495/150312_zarucnicki_tecaj.jpg

Narednoga vikenda u Župnom uredu župe sv. Josipa u Grubišnom Polju bit će proveden zaručnički tečaj. Riječ je o obveznom tečaju za sve buduće parove koji brak planiraju sklopiti u katoličkoj crkvi, odnosno o svojevrsnoj "crkvenoj pripravi na crkveni brak". -Obično su to prije radili svećenici uz suradnju sa strukom, te u suradnji s obiteljima koje su dugo u braku, koje imaju djecu, te s liječnicima kako bi se ljude koji se spremaju za brak pripremilo na sve segmenti braka-kazao je preč. Većeslav Magić, grubišnopoljski župnik.
Tečaj započinje sutra u 18.30 sati, nastavlja se u subotu u isto vrijeme, a završava u nedjelju poslije mise u 11 sati.
-Iza župne mise je praktični dio u kojemu će se utvrđivati kako se spremiti i doći na vjenčanje, koje su obveze zaručnika, kumova, odnosno polusatni praktični dio kako bi se oni, ali i cjelokupni svatovi znali u crkvi ponašati kako treba-navodi župnik.
Do sada je sudjelovanje na tečaju najavilo 15-ak parova, dio kojih je i iz ostalih župa u garešničkom dekanatu, a još postoji mogućnost prijave za tečaj. Po završetku tečaja parovi dobivaju dokument koji je važeći narednih tri do pet godina.(RGP)